Discover the finest spaces
Delen

Hotelkamers en eventruimten Inntel Rotterdam Centrum gerestyled en deels circulair

Alle hotelkamers en de zalen voor meetings en events van Inntel Hotels Rotterdam Centre zijn onlangs compleet gerestyled. De eventruimten hebben nieuw meubilair gekregen en zien er weer fris en modern uit. Ook het meubilair van de hotelkamers is aangepakt op een bijzonder duurzame manier: de bestaande meubels zijn namelijk verwerkt tot platen die gebruikt zijn in nieuwe kasten, bureaus en bedden. Hierdoor is het hotel volgens Inntel het eerste hotel met volledig gerecyclede meubels. 

Het recyclen van de bestaande meubels is gedaan door het Belgische bedrijf Unilin. Zij hebben de bestaande meubels gedemonteerd en gesorteerd. Vervolgens is het hout met een voorreinigingsmachine verwerkt tot donkerblauwe panelen. Deze panelen komen weer terug in de nieuwe meubels in de 265 hotelkamers. Daarnaast zijn de bedden van de Nederlandse fabrikant DOUXE die ook maatschappelijk verantwoord onderneemt. Binnenhuisarchitect Feran Thomassen ontwierp het nieuwe interieur.

Inntel Hotel Rotterdam Centre

Voordat de duurzame restyling van de hotelkamers van Inntel Rotterdam Centre begon, werden de ruimten voor meetings en events aangepakt. Alle negen ruimten, die ‘panoramazalen’ worden genoemd, hebben nieuw meubilair gekregen en zien er zakelijk en stoer uit. De nieuwe zalen waren onder andere het decor van de persconferentie over het Eurovisie Songfestival dat in zou worden Rotterdam gehouden maar is geannuleerd vanwege de coronacrisis.

Naast de nieuwe circulaire meubels in de hotelkamers wordt er ook op andere manieren geïnvesteerd in duurzaamheid. Zo worden de kamers verwarmd of gekoeld door een warmteterugwinning systeem en staan er milieuvriendelijke verzorgingsproducten op de kamers. Voor de nieuwe hotels van Inntel die eraan komen in Den Haag en Amsterdam wordt gekeken of er ook samengewerkt kan worden met Unilin.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.