Discover the finest spaces
Delen

Hotel Casa: transformatie voor vergadercentrum, lobby en restaurant

Het restaurant van Hotel Casa in Amsterdam-Oost is compleet getransformeerd. Het vernieuwde hospitality-concept EAST moet ervoor zorgen dat het voor iedere stemming en op ieder moment van de dag een fijne plek is waar je je thuis voelt. EAST sluit aan op de veranderende horecabehoefte waarin functionaliteit en comfort samengaan met langere openingstijden. Kern van het concept is ‘1001 moods’: samenwerken, alleen werken, vergaderen, borrelen en dineren. Met iedere mood en ieder gebruiksscenario is in de inrichting rekening gehouden zonder de roots van de studentenhuiskamer te verliezen.

In samenwerking met Amsterdams interieurontwerpstudio Ninetynine zijn alle publieke ruimtes van het hotel aangepakt. Het doel hiervan is om de connectie tussen verschillende concepten te vergroten. Denk aan vergadermogelijkheden, studentenhuisvesting, restaurant, koffie- en cocktailbar en de hotellobby. Hans Vugts, directeur Hotel Casa: “De inspiratie voor het concept van het nieuwe EAST is de haastmentaliteit van deze tijd. Mensen willen zoveel mogelijk uit hun dag halen en deze praktisch inrichten. Hotel Casa is van oorsprong al een centraal punt in de stad, waar mensen met veel verschillende doelen gedurende de dag samenkomen. EAST is vanaf nu dé facilitator voor alle verschillende moods van deze voorbijgangers, bezoekers, omwonenden en studenten.”

Vergadercentrum aanjager van metamorfose

De verbouwplannen begonnen bij ideeën voor een gemoderniseerd congrescentrum. De nieuwe plannen pasten niet bij de huidige indeling van de lobby en begane grond. Dit zou de openheid en feeling van het vergadercentrum niet ten goede komen. “Kijkend naar de stijl van het gebouw, de huisstijl, maar ook de gasten en hun gedrag, waren we het er snel over eens dat we voor alle gasten en typen gebruik één centrale plek wilden creëren. Met EAST hebben de vergaderingen nu de ideale break out area; een frisse, bruisende omgeving waardoor je ook tussen de meetings door inspiratie op kunt doen”, aldus Vugts.

Voor elke vergadering een passende ruimte

De vier verschillende vergaderzalen die Hotel Casa aanbiedt hebben alleen een behoorlijke restyling gehad, hierdoor sluiten alle ruimten in het hotel perfect op elkaar aan. De kleinste vergaderruimte is de boardroom en biedt ruimte aan 16 personen, de extended room is goed voor zo’n 30 personen. Heb je een groter evenement dan is de conference room voor maximaal 80 personen geschikt en in de Large Conference room passen 350 personen. Naast dat het restaurant EAST een fijne break out area is, is het restaurant ook af te huren. Het biedt ruimte voor 80 personen.

Over Hotel Casa

Eind jaren ’50 werd Hotel Casa opgericht met als doel woningnood onder studenten op te lossen. Door kamers door het jaar heen gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting. Naast een overnachtingsgelegenheid met een maatschappelijk karakter is Hotel Casa de afgelopen jaren ontpopt tot een heuse hotspot geworden. De coffeebar, restaurant EAST en dakterras HOPP zijn populair onder jong en oud, toeristen en locals.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.