Discover the finest spaces
Delen

Grote theaterzaal Spant klaar voor online en hybride events na restyling

De grootste theaterzaal van theater, congres- en evenementenlocatie Spant in Bussum, Podium Eén, heeft onlangs een flinke restyling ondergaan. Hierdoor is de zaal nog geschikter voor online en hybride events op anderhalve meter afstand. Spant vroeg onder andere aan opdrachtgevers wat ervoor zou kunnen zorgen dat hun ervaring in de ruimte – zo tijdens de coronacrisis – zou kunnen verbeteren. De grootste verandering is de komst van luxe groene stoelen in het voorste gedeelte van de zaal. 

“Aangezien we naar verwachting nog wel een tijdje te maken hebben met social distancing hebben we veel gesproken met onze opdrachtgevers over de ideale zit op anderhalve meter. Door de vernieuwde opzet en indeling van onze theaterzaal voel je je als congresbezoeker nog meer VIP als voorheen. We ontvangen veel aanvragen voor na de zomer en kunnen niet wachten om rake live ontmoetingen te organiseren”, vertelt Paul Haighton, directeur van Spant. De nieuwe indeling van Podium Eén is tijdelijk. Wanneer het moment daar is waarop er geen afstand meer gehouden hoeft te worden, gaat de zaal weer terug naar de oorspronkelijke staat.

Spant

Tijdens de metamorfose van Podium Eén bij Spant zijn alle stoelen uit het Stalles gedeelte (het midden van de zaal) gehaald. “Deze plek is opnieuw ingericht met groene pluche lounge stoelen en privé tafeltjes. Iedere bezoeker heeft nu zijn eigen tafel in de zaal. Ook de stoelen in het Amfi gedeelte, rondom de Stalles, hebben nu dezelfde sfeer. Ook daar zijn privé tafeltjes te vinden. Verder hebben we de hele zaal sfeervol gemaakt met kaarsen, planten en andere soorten decoratie”, legt Jolien Hardsteen van Spant uit. “Tijdens een hybride event voel je je nu veel prettiger in de zaal en bovendien zit je comfortabeler. De spreker staat nu nog meer in de spotlight, wat een positief effect heeft op de interactie.”

Naast de nieuwe stoelen en persoonlijke tafeltjes, zijn er nu ook meer mogelijkheden voor online events. Jolien: “Met waanzinnig licht, beeld, geluid en sterk internet zijn wij klaar om jouw organisatie in de spotlight te zetten. Door deze nieuwe setting in de zaal is de stap naar hybride zo gemaakt, de zaal is er helemaal klaar voor.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.