Discover the finest spaces
Delen

Grootscheepse restyling hotel De L’Europe afgerond

Het compleet gerestylede hotel De L’Europe in Amsterdam opende onlangs zijn deuren. De gehele begane grond is de afgelopen maanden onder handen genomen door ontwerpstudio Nicemakers met moderne, kleurrijke en luxueuze eventruimten, restaurants en een hippe lobby als resultaat. Het is de kers op de taart van een grootscheepse verbouwing en restyling van het iconische hotel waaronder ook de in maart geopende nieuwe vleugel ‘t Huys valt

De restyling is onder andere een weerspiegeling van de rijke geschiedenis van De L’Europe. Het pand werd in 1896 gebouwd in neo-renaissance stijl en was een exclusief hotel middenin Amsterdam. Inmiddels bestaat het vijfsterrenhotel uit 111 kamers, een spa en wellness en diverse restaurants en bars waaronder Freddy’s Bar waar Freddy Heineken vaak wat kwam drinken. Ook heeft het hotel verschillende zalen voor vergaderingen en events, waarvan een deel is meegenomen in de recente restyling. “We zijn erg blij om de resultaten van ons redesign nu aan onze gasten te kunnen laten zien. Het resultaat van het interieur is warm, verfijnd, intiem en is een weerspiegeling van de grandeur en de rijke geschiedenis van ons hotel”, vertelt Edward Leenders, managing director van De L’Europe.

De L’Europe

Wat opvalt bij de grootscheepse restyling van de begane grond en de nieuwe vleugel van De L’Europe is dat elke ruimte een eigen karakter heeft. Ontwerpstudio Nicemakers heeft zich namelijk grondig verdiept in de verschillende bestemmingen van deze ruimtes. Veel materialen en elementen die al aanwezig waren zijn in ere hersteld of hergebruikt. Deze zijn gecombineerd met speciaal voor De L’Europe ontworpen meubels, stoffen van gerenommeerde internationale stoffenhuizen en antieke vondsten die opnieuw gestoffeerd en gerestaureerd werden. En dat zie je! Alles oogt warm, stijlvol en exclusief. 

De nieuwe vleugel ‘t Huys, die in maart werd geopend, is toegankelijk voor iedereen en heeft een boekwinkel, spa, bloemist en Italiaans restaurant. Verder heeft ‘t Huys vier zalen voor events en vergaderingen. Ook kun je bij boekwinkel MENDO een privé diner of presentatie houden en na je meeting genieten van de Italiaanse keuken bij Trattoria Graziella. Alle bedrijven in ’t Huys zijn met elkaar verbonden via de overdekte binnenplaats die d’Tuyn heet.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.