Discover the finest spaces
Delen

Deze zomer krijgen de zalen van Gooiland een hele nieuwe look

Nadat in februari het hotel in evenementenlocatie Gooiland na een ingrijpende verbouwing heropende, is het nu de beurt aan de foyer, het café, zij-ingang, theater en club voor een hele nieuwe, luxe én groene uitstraling. Op 1 september gaan de deuren van de locatie weer open.

Het zalengedeelte van Gooiland wordt helemaal gerenoveerd. De ronde barren in het Grand café en de Foyer worden eruit gesloopt om nog meer ruimte te creëren voor grote congressen en evenementen. Er wordt één lange bar gemaakt van het Grand café naar de Foyer in de stijl van het Dutch Brand hotel. Dat betekent de cleane uitstraling van Dutch design, met daarin stijlvolle meubelen en veel groen.

Alle ruimte voor evenementen

Philip Lamers, eigenaar van Gooiland: “Voor een monumentale locatie is het lastig om helemaal duurzaam te zijn, vanwege oude elementen die gewaarborgd moeten blijven, maar we proberen zoveel mogelijk bij te dragen. We hebben een warmtepomp laten aanleggen, een eigen waterput geslagen zodat er vers gefilterd bronwater getapt kan worden en we gaan bomen planten voor onze CO2 uitstoot. In de Green Lounge – het voormalige Grand café – komt, naast een grote green wall, een gigantische boom die hiervoor symbool staat. De uitstraling van de vernieuwde ruimten is verder heel licht, het meubilair geeft de kleuraccenten.”

Met de verbouwing wil Gooiland ook meer flexibiliteit bieden voor de zakelijke huurders. Lamers: “We zorgen voor meer mogelijkheden. De centrale ruimten, die ook andere namen krijgen, moeten ruimte bieden voor een beurs met stands, maar er moeten bijvoorbeeld ook vijftien auto’s in geplaatst kunnen worden. In de Green lounge kunnen we straks grote groepen mensen ontvangen. Daarnaast worden beiden ruimten ook als cateringruimte gebruikt bij een groot congres. Kortom, de ruimten worden allemaal multi-inzetbaar.”

De hele zomer wordt er flink gestript en opgebouwd, zodat Gooiland op 1 september de deuren van het gerenoveerde gedeelte kan openen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.