Discover the finest spaces
Delen

Congreslocatie Koning Willem II Stadion krijgt restyling

De congreslocatie in het Koning Willem II Stadion in Tilburg ondergaat deze zomer een modernisatie. In het hoofdgebouw van de voetbalclub start deze maand een restyling onder leiding van Bonheur Horeca Groep. “Het doel van de verbouwing is hét congres- en evenementencentrum van Midden-Brabant te worden”, vertelt Tim Wijdemans, directeur van Bonheur Horeca Groep.

Het Koning Willem II Stadion werd in 1995 gebouwd en kreeg acht jaar geleden voor het laatste een update. Het project – dat €750.000,- gaat kosten – wordt eind van de zomer voltooid. De vorige verbouwing vond plaats in 2007. Dit keer gooit de locaties alles om: de vloeren, plafonds, verlichting en het meubilair worden vernieuwd. Daarnaast krijgen de audiovisuele technieken in de locatie een update. Voor het project is architect André van der Gun aangesteld, net als bij de bouw van het stadion en de restyling van acht jaar geleden. De architect meldt op Tilburg.com: “De pui van het stadion komt iets naar voren en we gaan de verschillende vergaderruimten, het Meetingpoint, het restaurant en de sponsorruimten op beide verdiepingen herinrichten en restylen.”

Sfeer blijft behouden

Het Koning Willem II Stadion rendeert, naast de hoofdfunctie als voetbalstadion, ook goed voor andere bijeenkomsten. Jaarlijks ontvangt Bonheur Horeca Groep zo’n 65.000 bezoekers buiten wedstrijddagen op evenementen, congressen en vergaderingen. Directeur Tim Wijdemans: “Het Meetingpoint in het hart van het stadion krijgt na de verbouwing ook een dagfunctie. De ruimte heeft een horecafunctie; gasten kunnen hier na de vernieuwing ook terecht voor een broodje of salade.”

Op de tweede etage worden meerdere bars gebouwd en hier wordt de inrichting, in vergelijking met het nieuwe Meetingpoint en de huidige staat van de verdieping, intiemer. In het interieur komt de link tussen de stad en de geschiedenis van de club naar voren. Ondanks de veranderingen blijft de gezellige en ongedwongen sfeer waarom het stadion bekend staat behouden. Voor de restyling wordt samengewerkt met lokale bedrijven die al aan Willem II zijn verbonden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.