Discover the finest spaces
Delen

Claus Hoofddorp presenteert nieuwe ruimtes The Farmhouse en IJzeren Frits

Het is altijd mooi om te zien dat oude locaties zichzelf in een nieuw jasje steken. Zo is evenementenlocatie Claus in Hoofddorp flink bezig geweest om de locatie een update te geven. Onlangs zijn hier twee nieuwe zalen bijgekomen: The Farmhouse est. 1858 en IJzeren Frits. Ieder zaal met een eigen kenmerkende uitstraling en features. Wij namen een kijkje!

De afgelopen maanden zijn beide zalen volledig gerenoveerd en vernieuwd en ze worden inmiddels veelvuldig gebruikt. De twee ruimtes kunnen worden ingezet als opzichzelfstaande locaties binnen Claus, met ieder een eigen karakter. The Farmhouse is vernoemd naar de voormalige Mentzhoeve boerderij, want waar vroeger de stallen waren is nu een karakteristieke ruimte met hoog dak en authentieke balken. Passend bij de landelijke sfeer heb je hier een eigen terras, met een grote Zuid-Afrikaanse braai. In de andere ruimte, IJzeren Frits, ervaar je een ‘sociëteitsgevoel’ met onder meer comfortabele zithoeken. In de pauze speel je hier een potje biljarts op de vergader-/biljarttafel.

Inspirerende ruimtes

De eerste nieuwe locatie, The Farmhouse, is een karakteristieke ruimte voor evenementen tot 150 personen. De ruimte heeft een grote open haard en openslaande deuren geven directe toegang tot het idyllische, landelijke terras. Een mooie plek om samen te komen voor een zakelijke of feestelijke bijeenkomst, voor een high-end presentatie met na afloop een heerlijke barbecue op de Zuid-Afrikaanse braai.

IJzeren Frits is een multifunctionele ruimte voor vergaderingen, presentaties, gezellige borrels, workshops, trainingen en private diners tot 50 personen en bestaat uit twee verdiepingen. De naam van de zaal is geïnspireerd op de grondlegger van de boerderij, Arnoud Hendrik van Wickevoort Crommelin, bijgenaamd IJzeren Frits. Zijn belangstelling voor de paardensport en jacht is grondslag geweest voor de inrichting van de ruimte.

IJzeren Frits is behalve de benodigdheden voor meetings ingericht met comfortabele zithoeken en een pantry, en heeft een vergadertafel die omgebouwd kan worden tot biljarttafel. De eerste verdieping is een leuke verrassing: tot in de puntjes gestyled als oude sportruimte met boksbal, ringen, een bok en klimrekken. Tot slot is hier nog een verrassing: daal naast de ingang van IJzeren Frits af naar de kleine kelder die te gebruiken is als speakeasy (een gelegenheid waar illegaal alcoholische drank wordt verkocht, red.) of voor een proeverij.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.