Discover the finest spaces
Delen

Buitenplaats Kameryck in maart weer open na grote verbouwing

Het eerste event is al geweest en de laatste puntjes op de i worden nu gezet: evenementenlocatie Buitenplaats Kameryck gaat in maart weer officieel open na een grootscheepse verbouwing. In het afgelopen jaar werd een compleet nieuw gebouw naast het huidige pand gebouwd met een grote congreszaal en twee vergaderzalen. Ook het oude gebouw werd compleet gestript en vernieuwd en biedt nu plek aan een vast restaurant en vier vergaderzalen. GreaterVenues volgt dit mooie project in het Utrechtse Kamerik op de voet en sprak met Birgit van der Woning van Kameryck over het hele proces.

“Wat begon als een kleine make-over van het huidige gebouw groeide uiteindelijk uit tot een flinke verbouwing. Er kwamen telkens meer dingen bij waarvan we dachten: ‘Als we dit doen, moet dat eigenlijk ook aangepakt worden'”, vertelt Birgit enthousiast. “Alles is nu eigenlijk zo goed als af. In de grote congreszaal zijn ze nu bijvoorbeeld de flexibele wanden aan het inhangen, zodat de ruimte straks op allerlei manieren ingedeeld kan worden. Ook moeten de stoelen nog geleverd worden en wordt het av systeem helemaal afgesteld.” Over een maand moet alles helemaal gereed zijn voor allerlei soorten evenementen en er kan nu al geboekt worden.

Kameryck

De grote flexibele zaal in het nieuwe gedeelte biedt plek aan 400 personen in plenaire setting. Maar de ruimte kan ook verdeeld worden in vier kleinere zalen. Daarboven zitten nog twee vergaderzalen. Birgit: “Deze nieuwe zalen voor meetings zijn al in gebruik en dat loopt erg goed.” Het huidige gebouw van Kameryck is na de verbouwing bijna niet meer te herkennen: er zit een complete nieuwe vloer in, een nieuw plafond, de muren zijn aangepakt, de bar is vernieuwd en er komt nog een compleet nieuwe keuken in. “Er is straks niet meer te zien wat nu het oude en het nieuwe deel is.”

“We zijn er ook erg blij mee dat we nu in het oude pand plek hebben voor een vast restaurant. Hiervoor werd de ruimte van ons restaurant vaak gehuurd voor evenementen waardoor we af en toe mensen die een hapje wilden eten teleur moesten stellen. Dat hoeft nu niet meer. De enige reden waarom we mensen eventueel teleur moeten stellen, is wanneer het restaurant vol zit”, aldus Birgit.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.