Discover the finest spaces
Delen

Brand new: Koetshuis op Landgoed Lauswolt in Friesland verbouwd tot luxe vergaderlocatie

Het historische Koetshuis op Landgoed Lauswolt in het Friese dorp Beetsterzwaag is onlangs compleet vernieuwd en helemaal ingericht als luxe groepsaccommodatie. Een bijzondere plek voor meerdaagse heisessies met je team, boardmeetings of andere soorten kleinere bijeenkomsten. Door de eigen tuin en het terras met veel privacy heb je echt even je eigen plek op het prachtige landgoed middenin de bossen. Bovendien vergader je op een plek met geschiedenis: in 2007 werd hier namelijk het kabinet Balkenende IV geformeerd.

Het Koetshuis werd jarenlang gebruikt als verlengstuk van het vijfsterrenhotel op Landgoed Lauswolt en bestond dus alleen uit hotelkamers. De tijdelijke sluiting van het hotel aan het begin van de coronacrisis bleek een perfecte mogelijkheid om het historische gebouw een flinke opknapbeurt te geven en te verbouwen tot groepsaccommodatie. “We wilden van het Koetshuis een plek maken waar je het gevoel van luxe, comfort en sfeer ervaart waar Landgoed Lauswolt om bekend staat, maar waarbij je je verblijf ook helemaal naar eigen inzicht kunt invullen. Bijvoorbeeld door zelf te koken in de ruime woonkeuken of door je verblijf volledig aan te kleden en je als gast te laten ontzorgen door ons”, vertelt Marijke Attema, adjunct directeur van Landgoed Lauswolt. 

Het Koetshuis

Het compleet vernieuwde Koetshuis heeft een moderne inrichting met warme kleuren en mooie luxe materialen. Er is een extra kamer bijgekomen waardoor er nu zeven stijlvolle hotelkamers zijn die je exclusief voor je gezelschap kunt huren. De kamers zijn ruim en hebben allemaal een eigen badkamer. Daarnaast heeft het Koetshuis een gezellige woonkeuken met een grote tafel waar je aan kan vergaderen of samen dineren. Ook zijn er de nodige audiovisuele faciliteiten zoals een scherm voor presentaties waar ook een webcam en conferentie set op aangesloten kan worden. Verder is er een woonkamer met open haard en openslaande deuren naar het terras waar je je even kunt terugtrekken of break-out sessies kunt houden.

Rond het monumentale pand uit 1868 ligt een prachtige tuin omringd door bomen en heggen waardoor je er alle privacy hebt. Ook is er een ruim terras met grote tafel en een barbecue. Op mooie dagen zijn er dus mogelijkheden zat om even een frisse neus te halen. Daarnaast kan het team van Landgoed Lauswolt ook allerlei andere activiteiten voor je regelen zoals een wijnproeverij, een golf clinic bij de naastgelegen Golf & Countryclub Lauswolt of een begeleide wandeling door het bos. Ook over de catering hoef je niet na te denken: het personeel kan bijvoorbeeld een compleet verzorgde lunch of diner serveren in het Koetshuis. Bovendien is er zelfs de mogelijkheid om een privé-chef met Michelinster in te huren voor je diner.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.