Discover the finest spaces
Delen

American Hotel wordt vanaf april Hard Rock Hotel Amsterdam American

Het bekende American Hotel Amsterdam wordt vanaf dit voorjaar het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Het is de eerste vestiging van het Hard Rock Hotel in Nederland. Eigenaar Eden Hotels ging vorig jaar een partnership aan met de beroemde Amerikaanse hotel- en caféketen en de verbouwing naar het Hard Rock concept is al een tijd gaande. De oorspronkelijke art nouveau details worden teruggebracht en er komen allerlei Hard Rock memorabilia terug in het interieur. Naar verwachting gaat het nieuwe Hard Rock Hotel Amsterdam in april open.

Het American Hotel aan het Leidseplein ligt vlakbij poptempels Paradiso en de Melkweg. Hierdoor was het hotel al jarenlang een plek waar artiesten en muziekliefhebbers samenkomen. De transformatie naar het Hard Rock Hotel lag dan ook voor de hand voor eigenaar Eden Hotels. Vorig jaar is begonnen met het renoveren van alle hotelkamers en nu zijn de lobby, receptie, vergaderzalen, fitnessruimte en de hotelbar aan de beurt. Veel historische elementen van het iconische pand worden hierbij in ere hersteld, zoals de marmeren pilaren en trap en de houten vloer. Niet alles verandert: de huidige glas-in-loodramen, muurschilderingen en de monumentale gevel blijven gewoon bestaan. Ook het Café Americain blijft helemaal hetzelfde.

Hard Rock Hotel Amsterdam American
Er komt verschillende muziekmemorabilia in het nieuwe Hard Rock Hotel. Foto: Hard Rock Hotel Amsterdam American

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Ondanks dat veel kenmerkende details van het American Hotel hetzelfde blijven, krijgt het Hard Rock Hotel concept ook een prominente plek binnen het vernieuwde hotel. Zo komt er een Rock Shop waar onder andere t-shirts en speldjes te koop zijn. Verder komen er ruimten die gebruikt kunnen worden voor optredens en concerten, zoals de Marrakesh zaal en hotelbar Bar Americain. Ook de hotelkamers zelf krijgen een rock & roll laagje. Je kunt er bijvoorbeeld speciaal samengestelde afspeellijsten streamen of downloaden, een Fender gitaar selecteren die vervolgens op je kamer wordt geleverd en vinyl afspelen op de Crosley platenspeler die op elke kamer staat. Tijdens de verbouwing naar het Hard Rock Hotel blijft het hotel gewoon open voor gasten.

Hard Rock International, het moederbedrijf van het Hard Rock Hotel, heeft inmiddels vestigingen in 75 landen over de hele wereld. Het bedrijf is vooral bekend van de Hard Rock Café’s die vol staan met allerlei memorabilia uit de muziekindustrie.

Hard Rock Hotel Amsterdam American
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.