Discover the finest spaces
Delen

Restyling voor Mariënhof Amersfoort maakt erfgoed klaar voor de toekomst

Het monumentale stadsklooster Mariënhof in Amersfoort is na een sluiting van drie maanden weer open voor gasten. Diverse meeting ruimtes werden in een nieuw jasje gestoken en het complete pand werd verduurzaamd en akoestisch verbeterd. In januari 2019 werd met de rigoureuze restyling begonnen, in april was het precies op tijd klaar voor het koninklijke paar dat op 27 april Koningsdag begon bij dit monument.

“We hebben het complete pand drie maanden gesloten zodat gasten geen geluidsoverlast zouden ervaren. Dat het koninklijk paar hun route startte bij ons pand was letterlijk een kroon op al het harde werken en een geweldige start voor ons vernieuwde pand”, zo laat de locatie weten. De Mariënhof is volledig verduurzaamd. Alle elektra en ketels zijn vervangen door meer milieubewuste alternatieven voor het terugwinnen van warmte. Ook het luchtbehandelingssysteem is vervangen. Daarnaast heeft de vergaderruimte De Tuinkamer een complete restyling ondergaan, het tapijt van een Nederlandse ontwerper haalt buiten letterlijk naar binnen, een mooie link met de aangrenzende binnentuin. Ook de ruimte de Rotisserie is aangepakt en heeft een akoestisch plafond gekregen.

Connectie met verleden

De Mariënhof liet al eerder in 2018 het dak restaureren en schilderwerk verrichten. Met deze grote restyling is de locatie nu helemaal klaar voor de toekomst. “Belangrijk voor ons is de connectie tussen het verleden en de toekomst. Dit hebben wij terug laten komen in de nieuwe look and feel.”

In de vernieuwde toiletgroepen is de link naar de historie goed te zien: bij de dames staat een luxe kaptafel en in beide groepen is een grote wandschildering te zien die niet onderdoet voor 17e eeuwse kunst. Gelukkig wel met hedendaagse hygiëne: alles in de toiletten gebruikt kan worden zonder aan te raken. Van het doorspoelen van de toiletten tot aan het gebruik van de wastafel, dit reageert allemaal op beweging.

“Daarnaast willen we teruggeven aan de stad: we zijn nu zeven dagen in de week open dankzij onze wijnbar Zuster Margaux en Buuf in de serre.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.