Discover the finest spaces
Delen

Restaurant De Zusters op Buitenplaats Doornburgh aan het proefdraaien

Lekker eten bij de, in september geopende, priorij op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen kan nu ook. Sinds kort is restaurant De Zusters aan het proefdraaien en maken chef-koks Leon Mazairac en Roy Wiggers van donderdag tot en met zondag de lekkerste gerechten. De rest van de week is de refter, de voormalige eetzaal van de priorij, te huur voor grotere bijeenkomsten en private dining. 

Het nieuwe restaurant staat echter ook open voor events of borrels wanneer het open is voor publiek. “We zijn nu natuurlijk net open en gaan de komende tijd uitpluizen waar precies behoefte aan is. Maar alles is sowieso bespreekbaar”, legt Vanessa Westbroek van MeyerBergman Erfgoed Groep, die de Buitenplaats Doornburgh ontwikkelde, uit. Bij De Zusters eet je je 5-gangen diner aan lange tafels, net zoals de zusters van de kloosterorde de Reguliere Kanunnikessen van het Heilig Graf die in 2017 de priorij verlieten. Op zondag, voorafgaand aan het diner, wordt er in de kapel een voorstelling, lezing of performance gehouden.

Buitenplaats Doornburgh
Foto: Klikklak

Buitenplaats Doornburgh

De priorij op het landgoed van Buitenplaats Doornburgh is gebouwd als een groot vierkant rondom een centrale binnentuin. De eetbare bloemen, kruiden en planten uit de tuin worden door chef-koks Leon Mazairac (bekend van restaurant Podium in Utrecht en het KRO programma BinnensteBuiten) en Roy Wiggers (bekend van restaurant Luce in Utrecht) gebruikt in het menu. In de zomer vindt ook het diner plaats rond deze tuin.

De refter, waar in de winter de gasten van De Zusters eten, is ook in te zetten voor grotere events of voor private dining. De Huiskamer, de voormalige recreatiezaal, is erg flexibel in te delen. Hierdoor is de zaal bijvoorbeeld geschikt voor brainstormsessies. Ook kunnen gasten van De Zusters van een kop koffie of thee genieten in De Huiskamer. Verder kunnen de Grote en Kleine Kapel ingezet worden voor presentaties, symposia en congressen.

De chefs in de keuken van restaurant De Zusters. Foto: Maylan van der Grift
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.