Discover the finest spaces
Delen

Reportage LIVE AGAIN! – Het eerste congres met 100 personen

Daar gaan we weer! Na vorige maand het eerste event met maximaal 30 bezoekers op 1 juni te hebben bijgewoond, reizen we ditmaal af naar het eerste congres met 100 bezoekers: LIVE AGAIN! Aan Fokker Terminal de taak om als locatie te bewijzen dat het veilig is en dat je als organisator en bezoeker in goede handen bent. Want 100 mensen in een locatie ontvangen, daar komt in deze tijden best wat bij kijken. GreaterVenues reed af naar Den Haag om te ervaren hoe dat nou eigenlijk voelt.

Om die vraag maar meteen te beantwoorden: het voelt ontzettend vertrouwd. De Fokker Terminal schittert in al zijn industriële pracht en is fantastisch uitgelicht en ingericht. Het horecaplein ziet er super aantrekkelijk uit met een sfeervolle koffiebar, ruim opgezet en met subtiele ‘afstandhouders’ die evengoed als decoratie dienen. De plenaire zaal is naturel ingericht met enkele grote plantdecoraties, stoelen op ruime afstand van elkaar en elke zitplaats een eigen tafeltje met een vaas met bloemen. Grote vloerkleden geven het geheel een bijna huiselijke setting, bijna alsof je nog steeds vanuit huis zit te werken.

Geen politielinten en uithangborden

Ik weet eigenlijk niet wat ik precies anders had verwacht van een 1,5-meter-congres. Misschien was ik bang voor politielinten, om bezoekers op afstand te houden? Grote pijlen die zorgen dat we de juiste route volgen? Afgeplakte wandelpaden, plastic kuchschermen en borden waarop met grote letters wordt aangeven dat je 1,5 meter afstand moet houden? Dat angstbeeld werd gelukkig niet bevestigd. De sfeer is uitnodigend en vertrouwd, zonder dat je het gevoel hebt dat de regels niet goed worden opgevolgd.

Sterker nog: op subtiele wijze krijg ik voortdurend signalen die me erop attenderen hoé veilig en hygiënisch het is. De barista deponeert mijn koffie met een wijd gebaar op de bar, zodat ik zijn rubberen handschoentje nog even goed te zien krijg. Zijn collega pakt met een tang een stukje koek op en legt die omzichtig op een kartonnen bordje. Later als ik aan een statafel mijn lege kopje neerzet zie ik vanuit mijn ooghoek hoe snel die wordt weggehaald – en dat er meteen ook snel nog even een doekje over de (blinkend schone) tafel gaat. En ja, het valt ook op dat je voortdurend mensen in de handen ziet wrijven – met desinfectiegel uit een van de dispensers die werkelijk overal in de ruimte staan. En ook de locatie zelf is bij uitstek geschikt voor een 1,5-meter event: hoog en ruim, met alle ruimte en toch voelt het intiem.

Het gevoel moet goed zijn

“We willen de bezoekers laten zien dat het gewoon kan, een evenement bezoeken en organiseren”, vertelt Tom Verhaar van de Fokker Terminal. “Daarbij is het gevoel dat je meekrijgt het belangrijkst. Je moet straks naar huis gaan en denken: ‘Dit is top, dit zou ik morgen weer doen’.” Hoe je dat bereikt als locatie? “Eigenlijk is er niet eens zo heel veel anders dan vroeger. Natuurlijk, we zorgen dat alles wat verder van elkaar staat en bij de koffiebar hebben we wel stippen op de vloer geplaatst om te zorgen dat je ook in de rij op afstand blijft staan. Maar het zit meer in de kleine dingen, zoals dat er voortdurend wordt schoongemaakt.” Ook de aankleding spoort op subtiele wijze aan om afstand te houden, zonder kil en klinisch over te komen – met dank aan Van der Maarel Event Styling. Opvallende, schreeuwerige pijlen en uithangborden zijn niet per se nodig, aldus Tom Verhaar: “Iedereen weet inmiddels echt wel wat er speelt, dus we hoeven niet meer overal borden te plaatsen dat je 1,5 meter afstand moet houden. Het gaat erom dat je gevoel goed is.”

LIVE AGAIN! is een initiatief van een aantal bedrijven uit Den Haag dat al jarenlang met elkaar samenwerkt en veel ervaring heeft in de evenementensector. Ondanks het feit dat al deze bedrijven nu zelf ook met omzetdaling te maken hebben, willen ze met dit congres op 1 juli 2020 de evenementensector weer op gang brengen en overheden en bedrijven aansporen om dit najaar nog hun zakelijke events in te plannen. Initiatiefnemers van LIVE AGAIN! zijn organisatie- en PR-bureau Smith Communicatie, de Fokker Terminal, audiovisueel & online specialist AVEQ en congres & eventcateraar Mood4Food.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.