Discover the finest spaces
Delen

Regio Utrecht investeert 1,4 miljoen in acquisitie kennisevenementen

De Economic Board Utrecht (EBU) en het bedrijfsleven uit de regio Utrecht investeren de komende tijd samen 1,4 miljoen euro om kennisevenementen naar de regio te trekken. Doel van de investering is om passende internationale kennisevenementen, zoals een life science congres, te acquireren.

De EBU, een platform voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden, stelt een stimuleringsfonds ter waarde van 300.000 euro ter beschikking, om de organisatoren van kennisevenementen in de regio een duwtje in de rug te geven. Dit fonds geldt voor kennisevenementen die aansluiten op de speerpunten Groen, Gezond en Slim van de Economic Board Utrecht.

“De investering zal de regio naar verwachting een extra omzet van 7,5 miljoen euro opleveren”

Extra omzet

De gemeenten Amersfoort en Utrecht werken daarnaast samen met partners uit het bedrijfsleven aan een investeringspakket. Dat pakket zal worden ingezet voor acquisitie en om de bezoekers van de evenementen goed te kunnen ontvangen. De Stichting Hotel Overleg Utrecht (Host Utrecht), Jaarbeurs, Flint Amersfoort, Mariënhof, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht zijn mede-investeerders.

Voor de komende jaren zal zo een investeringspakket ontstaan ter waarde van 1.4 miljoen euro en circa 25 banen in hotel- en congresbranche in de regio. De investering zal de regio naar verwachting een extra omzet van 7,5 miljoen euro opleveren. De gemiddelde bezoeker van een kennisevenement blijft drie dagen in de regio en besteedt gemiddeld 344 euro per dag, aldus de Economic Board.

[Foto’s: binnenstad Utrecht | Flint, Amersfoort]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.