Discover the finest spaces
Delen

RAI in 2017 koploper duurzame events

RAI Amsterdam hoopt in 2016 het Europese ISO 20121 certificaat te behalen voor duurzame evenementen. Dit certificaat is onderdeel van RAI’s ambitie om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid in de beurs- en congresindustrie. Tijdens de Marine Equipment Trade Show (METS) die deze week plaatsvond in het RAI complex was goed te zien hoe het congresgebouw dit doel wil bereiken.

“RAI Amsterdam heeft de ambitie om tegen 2017 binnen de congres- en evenementenindustrie één van de zichtbare koplopers in Europa te zijn op het gebied van duurzaamheid.”

Duurzame oplossingen

METS is één van de meest succesvolle beurzen die RAI zelf organiseert en ‘s werelds grootste vakbeurs op het gebied van uitrusting, materialen en systemen voor de internationale pleziervaartsector. Tijdens de beurs introduceerde RAI enkele slimme en efficiënte processen, duurzame oplossingen en samenwerkingsverbanden die de toon moeten zetten voor beurzen in de toekomst, vertelt Irene Dros, Maritiem Domeinmanager bij de locatie.

“Als team zijn wij continue bezig om onze beurs zo duurzaam mogelijk neer te zetten. Dit betekent dat we ons richten op slimme en efficiënte processen, op duurzame oplossingen en samenwerkingsverbanden. Een mooi voorbeeld is de gefaseerde afschaffing van gedrukte toegangsbewijzen. Ook zijn we heel tevreden over de nauwe samenwerking met de exposanten om samen met hen het evenement groener te maken dan ooit tevoren.”

Koploper in Europa

De stap om de certificering voor duurzame evenementen te verkrijgen levert een bijdrage aan de lange termijn benadering van RAI Amsterdam. “Al sinds 2008 werken we met een ambitieuze organisatie aan een duurzame omgeving waarin succesvolle ontmoetingen kunnen plaatsvinden. RAI Amsterdam wil tegen 2017 binnen de congres- en evenementenindustrie één van de zichtbare koplopers in Europa zijn op het gebied van duurzaamheid, met als credo ‘Creating a great environment to meet’.”

METS is de eerste beurs waarmee RAI gaat voor het Europese ISO 20121 certificaat van duurzame evenementen. RAI Amsterdam beschikt al over het managementsysteem voor ISO-9001 (kwaliteit) en ISO-14001 (milieu) en is momenteel bezig met de afronding van de OHSAS-18001 (ARBO & veiligheid) certificering.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.