Discover the finest spaces
Delen

RAI Amtrium: Eerste congresgebouw dat voldoet aan criteria van BREEAM-NL Excellent

BREEAM-NL is in Nederland dé beoordelingsmethode die de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaalt. Het is de eerste keer dat een congrescentrum in Nederland langs deze duurzame meetlat is gelegd. Begin 2014 gaat de eerste paal de grond in; in mei 2015 wordt RAI Amtrium in gebruik genomen.  “Het initiatief van Amsterdam RAI om met het Amtrium voor 4 BREEAM-NL sterren te gaan, geeft aan hoe ambitieus de organisatie is op het gebied van duurzaamheid”, aldus Stefan van Uffelen, directeur van de Dutch Green Building Council (DGBC). DGBC is beheerder van het BREEAM-NL duurzaamheidskeurmerk.

Voortrekkersrol
Algemeen directeur Hans Bakker van Amsterdam RAI is trots op dit mooie resultaat: “Dankzij het BREEAM-NL Excellent certificaat hebben we een voortrekkersrol in onze sector. Het geeft ons de unieke kans om dit certificaat samen met de DGBC in de markt te zetten. Daarnaast gaan we nu ook voor het BREEAM–NL Nieuwbouw Oplevercertificaat”.

Ambities waarmaken
De koers die Amsterdam RAI is ingeslagen met de BREEAM-NL Excellent certificering wordt in de realisatiefase zorgvuldig uitgewerkt. Bouwpartners BAM Utiliteitsbouw Amsterdam en Kropman Installatietechniek beschikken over eigen BREEAM-NL experts die het proces coördineren.

Zo is er veel aandacht voor de bouwplaatsinrichting, het logistieke systeem, de monitoring van energie, grondstoffenverbruik en omgevingsmanagement.

 

City farming
Bijzonder aan het Amtrium is de verticale kas voor ‘city farming’. In het gebouw kunnen eigen gewassen worden geteeld voor gebruik in het bedrijfsrestaurant en (externe) kwaliteitsrestaurant. Bovendien dient de kas ook als luchtfilter, in combinatie met de Warmte-Koudeopslag van het gebouw. Het duurzaam materiaalgebruik, goede installaties en het clusteren van voorzieningen maken het Amtrium tot een voorbeeld van de nieuwe generatie congrescentra.

Over de DGBC
Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een Nederlandse netwerkorganisatie die o.a. BREEAM-NL keurmerken beheert en ontwikkelt voor de beoordeling van Nederlandse gebouwen en gebieden op hun duurzaamheidprestaties. De stichting is in 2008 opgericht op initiatief van de markt en telt inmiddels 382 participanten.

Over Amsterdam RAI
Het samenbrengen van mensen, zowel fysiek als virtueel, verlegt grenzen… het inspireert! Amsterdam RAI zet zich daarom al sinds 1893 in om verschillende werelden, mensen en markten bij elkaar te brengen. In binnen- en buitenland.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.