Discover the finest spaces
Delen

RAI Amsterdam lanceert eigen food lijn

RAI Amsterdam heeft een eigen food productlijn gelanceerd. Woensdag presenteerde de Amsterdamse beursorganisatie de eerste producten: een heerlijke zelfgemaakte ketchup, basilicum olijfolie en rode appel azijn naar eigen recept. Aan dit opmerkelijke nieuws gaat een bijzonder verhaal vooraf. Executive Chef Rientz Mulder onthulde de producten en vertelde het verhaal tijdens een prachtig vormgegeven event in een van de hallen van RAI.

We spraken eerder met Rientz Mulder over zijn missie voor de catering van RAI Amsterdam: de internationale beursganger kennis laten maken met Nederlands eten en met producten uit de regio Amsterdam in het bijzonder. Dat doet hij samen met zijn enthousiaste keukenbrigade, genaamd de Basement Chefs naar de werkplek in de kelders van het beurscomplex. Rientz en zijn koks hebben een duidelijke voorkeur voor producten met een mooi verhaal, of het nou is vanwege het bijzondere product of omdat er een goed doel achter zit. Veel van zijn leveranciers zijn zorgboerderijen, die staan voor dagverse, duurzame, diervriendelijke en smakelijke producten. Op die manier ondersteunt de RAI nu al meer dan vijftien projecten uit de directe omgeving, onder de noemer ‘Hartverwarmend Amsterdam’. Vandaag zet de keuken van RAI Amsterdam een nieuwe stap.

RAI_Amsterdam_-_Basementchefs11

Voedselverspilling

De trotse chef-kok kwam enkele maanden terug in aanraking met Stadskwekerij Osdorp, een boerderij waar vooral jongeren uit de verslavingszorg en WA-jongeren werkzaam zijn. De Amsterdamse zorgboerderij leverde haar tomaten en aubergines met name aan La Place, maar bleef na het faillissement van V&D zitten met een grote lading tomaten. Rientz: “Stadskwekerij Osdorp belde met de vraag of wij interesse hadden in een batch Rooie Sien-tomaten, om zo meteen voedselverspilling tegen te gaan. Vanzelfsprekend zagen we mogelijkheden en zijn we aan de slag gegaan.”

RAI_Amsterdam_-_Basementchefs15

Eigentijdse vormgeving

Zo kwamen ze eerst op het idee om ketchup te gaan maken. “Wij waren meteen razend enthousiast. Ketchup van tomaten die gekweekt zijn in Amsterdam, met ons eigen recept en zonder enige toevoeging die de natuur er ook niet in doet. En tegelijkertijd help je de mensen van Stadskwekerij Osdorp en gaan we voedselverspilling tegen.” De Basement Chefs zijn dit initiatief samen aangegaan om met de verse producten, die anders verloren zouden gaan, mooie recepten te ontwikkelen. “De Ketchup, Basil Olive Oil en Red Apple Vinegar hebben een eigentijdse vormgeving en de recepten zijn geen geheim.”

De producten worden uitgebracht onder het eigen label van de keukenploeg, Basement Chefs, en zijn te verkrijgen in een speciale webshop en in het Grand Café van RAI Amsterdam.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.