RAI amsterdam gaat over op gebruik restwarmte
RAI Amsterdam heeft een grote stap gezet in haar duurzaamheidplannen, met een flinke vermogensuitbreiding van haar stadswarmte. Voorheen gebruikte de locatie nog zowel gas als warmte voor de verwarming van de hallen, maar vanaf nu wordt vrijwel alleen nog milieuvriendelijke restwarmte gebruikt.
Stadswarmte
De uitbreiding van de duurzame energiebron stadswarmte zorgt jaarlijks voor circa 1500 ton minder co2 uitstoot, in vergelijking met de voormalige gasketels van RAI. Dat is een reductie van 50 procent. De verminderde CO2-uitstoot is vergelijkbaar met die wanneer 15.000 zonnepanelen worden geïnstalleerd.
Duurzaamheid is belangrijk voor RAI Amsterdam, vertelt algemeen directeur Hans Bakker. “Al sinds 2008 werken we met een ambitieuze organisatie aan een duurzame omgeving waar succesvolle ontmoetingen plaatsvinden. Dit kunnen we niet alleen. We zijn dan ook heel tevreden over de samenwerking met energiepartner Nuon. Na groene stroom, gas en zonne-energie, voegen we de flinke vermogensuitbreiding van stadswarmte toe aan deze lijst. Op deze manier leveren we graag een bijdrage aan de duurzaamheid van de stad Amsterdam.”
1200 woningen
De overstap op volledig restwarmte is ook voor Nuon bijzonder. “RAI Amsterdam is voor ons een mooie en bijzondere klant, en ook meteen onze grootste klant”, zegt Peter Smink, CEO van Nuon. “De warmtevraag is vergelijkbaar met die van 1.200 woningen. Wij vinden het mooi te zien dat steeds meer bedrijven kiezen voor stadswarmte vanwege het milieuvriendelijke karakter.”