Discover the finest spaces
Delen

Radisson Blu Palace Hotel zamelt ton in voor ruimtecapsule

Space Expo is weer een ton dichter bij het bedrag om de capsule waarmee André Kuipers terugkeerde naar de aarde naar Noordwijk te halen. Het ruimtevaartmuseum probeert al enkele jaren het geld bij elkaar te krijgen om het toestel te huren. Die huur kost ‘enkele tonnen’. Het Radisson Blu Palace Hotel zamelde dit weekend tijdens een groots Space Gala een bedrag van € 97.450 euro in.

Astronaut André Kuipers kwam op 1 juli 2012 terug van het International Space Station (ISS). Hij reisde met een Russisch Sojoez ruimteschip. Maar liefst 2 miljoen Nederlanders zagen de landing live op de Nederlandse televisie. Nu wil Space Expo de capsule naar Nederland halen, door het voor een paar jaar te huren van Rusland. Hiervoor is veel geld nodig. De capsule wordt dan door eigenaar Energia voorzien van een origineel interieur, stoelen, instrumentarium, ramen en trappen. Space Expo in Noordwijk biedt, als Nederlands grootste en permanente ruimtevaartexpositie en tevens het officiële bezoekerscentrum van ESA in Nederland, de mogelijkheid de Sojoez capsule op te stellen in een attractieve en educatieve omgeving. Space Expo ontvangt ongeveer 60.000 bezoekers en scholieren per jaar en biedt daarnaast bijzondere mogelijkheden als evenementenlocatie.

“Space Expo ontvangt ongeveer 60.000 bezoekers en scholieren per jaar en biedt daarnaast bijzondere mogelijkheden als evenementenlocatie.”

Ondernemers profiteren

André Aaij, General Manager van het Radisson Blu Palace Hotel: “Ik vind Space Expo een fantastisch educatief museum waar wij onze gasten graag op attenderen. De originele capsule brengt alleen maar meer bezoekers naar Noordwijk, waar wij als ondernemers allemaal van profiteren. Toen wij dan ook van dit doel hoorden was de keuze snel gemaakt om een gala te organiseren met als doel geld inzamelen voor de capsule.”

Ruim 230 dinerende gasten genoten van een avondvullend programma onder begeleiding van Robert Bannink. Speeches waren er van André Kuipers en Burgemeester Rijpstra en uiteraard vertelde Rob van den Berg over de capsule. Er werd geld ingezameld door middel van een loterij en de exclusieve verkoop van Kuifje-strips die meteen voorzien werden van een handtekening van André Kuipers. Het meeste geld is opgebracht tijdens de veiling. Unieke kavels werden gepresenteerd aan het publiek zoals een 9-daagse rondreis naar Frans-Guyana (ESA lanceerbasis) en originele handafdrukken van André Kuipers en Lodewijk van den Berg.

[Foto’s: Radisson Blu Palace Hotel]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.