Discover the finest spaces
Delen

Radisson Blu Palace Hotel de duurzaamste van de Bollenstreek

Het Radisson Blu Palace Hotel uit Noordwijk heeft de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek gewonnen. De hotel en vergaderlocatie mag zich de meest duurzame onderneming in de gemeenten Hillegom, Losse, Noordwijkerhout, Noordwijk en Teylingen noemen.

General Manager van het Radisson Blu Palace Hotel André Aaij is vereerd met de prijs: “Duurzaam ondernemen staat in ons hotel hoog in het vaandel. Binnen diverse afdelingen startten wij initiatieven die bijdragen aan duurzaam ondernemen.”

Bijen op het dak

Een voorbeeld is het feit dat er bijen op het dak van het hotel wonen. “Bijen zijn erg belangrijk voor de natuur en daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Voordeel is dat wij onze eigen honing produceren die wordt gebruikt in de keuken van het hotel. De financieel manager van het hotel heeft de opleiding tot imker gevolgd en draagt zorg voor de bijen in de kasten.”

“De financieel manager van het hotel heeft de opleiding tot imker gevolgd en draagt zorg voor de bijen in de kasten.”

Een ander voorbeeld is dat de locatie een WKK (warmte-kracht-koppeling) heeft die elektriciteit opwekt en de vrijkomende warmte terugbrengt in het hotel. Tot slot deed een twintigtal medewerkers van het hotel dit jaar mee aan NL Doet, waarbij ze Park Overbosch in Voorhout klaarmaakten voor het zomerseizoen.

Aanmoedigingsprijs

Aaij: “Ik kan nog veel meer voorbeelden noemen maar dit geeft aan waarom ik graag mee wilde doen aan deze wedstrijd. Ik wist dat wij door al onze initiatieven een goede kans zouden maken om bij de top te horen. Door de diversiteit aan bedrijven die uiteindelijk in de top 4 eindigden durfden we niet te hopen dat we ook daadwerkelijk zouden winnen. Wij zien deze prijs echt als een aanmoedigingsprijs voor het hotel en al het personeel. Met deze prijs kunnen wij in het hotel uitdragen dat we goed bezig zijn met de diverse initiatieven. Uit het winnen van deze prijs blijkt dat het geen promotieverhaal is vanuit het management maar dat buiten het hotel ook opgemerkt wordt hoeveel wij doen qua duurzaam ondernemen en hoe belangrijk het is dat wij dit doen! Wij zien het winnen van de prijs als een heel groot compliment voor het hotel”.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.