Discover the finest spaces
Delen

Pulitzer Amsterdam toont nieuw gezicht na 1,5 jaar verbouwen

Inspiratie voor het ontwerp kwam van de 25 samen-gevoegde grachten-panden

Het nieuwe Pulitzer Amsterdam is voltooid: na een verbouwing, restauratie en restyling van bijna anderhalf jaar viert het hotel de lancering van een nieuw authentiek design concept. Tijdens de feestelijke heropening van het Pulitzer Amsterdam aan de Prinsengracht zijde van het hotel, worden de nieuwe entree, de excentrieke lobby, binnentuinen, fitnessruimte en 145 kamers en suites onthuld.

Inspiratie voor het nieuwe ontwerp is opgedaan uit de geschiedenis van de 25-samengevoegde grachtenpanden, die samen het hotel vormen. De panden daterend uit de 17de en 18de eeuw zijn nauwkeurig gerestaureerd om originele, historische grachtenpandcomponenten te combineren met moderne en luxueuze aspecten. Creative director Jacu Strauss werkte met een gekwalificeerd team om de historie van de panden te reconstrueren en hun best bewaarde geheimen aan het licht te brengen. In de anderhalf jaar durende verbouwing is geen ruimte in het hotel ongemoeid gelaten, tot de kelderruimtes aan toe.

Pulitzer Amsterdam

p1942649345-o163042871-6

Pulitzer Amsterdam

Mix van historisch en modern

De eerste opvallende verandering is de nieuwe entree; het eerste nieuwe gebouw met een UNESCO werelderfgoed status in de grachtengordel. De lobby is elegant ingericht met een authentiek, rijk design en verwelkomt de gasten in stijl. Denk aan vintage Perzische kleden, antiek meubilair en een mix van historische en moderne kunst. Direct naast de entree is een kleurrijke bloemenboetiek en een bibliotheek waar alle Pulitzer Prize boeken te vinden zijn.

De 25 grachtenhuizen worden met elkaar verbonden door de binnentuinen. Deze tuinen zijn getransformeerd tot een stadspark met verschillende gedeelten om te kunnen ronddwalen, werken en genieten van het groen. De nieuwe binnentuin is een oase van rust; onverwachts groot en een rustieke omgeving waar gasten even de drukte van Amsterdam kunnen ontvluchten. Lobbycafé Pause at Pulitzer maakt de tuinen helemaal compleet, met een terras voor een fijn ontbijt, lichte maaltijd of een glas wijn.

Pulitzer Amsterdam

Eclectische details en designstukken

Het restaurant van Pulitzer Amsterdam, Jansz., toont passie voor het culinaire vakmanschap. Executive Chef Cassidy Hallman heeft samen met zijn keukenbrigade het menu van moderne klassiekers samengesteld die de eenvoud van de kwaliteit van producten en ingrediënten respecteren. De naastgelegen Pulitzer’s Bar is een klassieke hotelbar met een luxueus interieur en een warme, intieme sfeer waar een voorliefde prevaleert voor iconische drankjes met een moderne uitvoering.

De 225 kamers en suites verenigen het rijke verleden en het hedendaagse van Amsterdam. Een mix van eclectische details en designstukken, samen met het individuele karakter van elk grachtenpand, laten Pulitzer Amsterdam tot leven komen. Elke hotelkamer beschikt over een vintage telefoon, Le Labo producten, een special ontworpen minibartrolley met eigen cocktailset en een fietsbandreparatiesetje om het echte Amsterdamse gevoel compleet te maken.

Pulitzer suite

Pulitzer Amsterdam

p8145689_1952845933_6

Intrigerende karakters

De vier Collector’s Suites zijn geïnspireerd op de intrigerende karakters van personen die wellicht door de jaren heen de panden bewoond hebben; van een vastberaden kunstbewonderaar tot een excentrieke boekenliefhebber; een muziekcomponist en een antiekverzamelaar. Een tot plafond reikende boog met boeken, een muur vol trompetten en een meters lang schilderij met een moderne scene van ‘Het Laatste Avondmaal’ zijn in de Collector’s Suites te bewonderen. Alle vier de suites hebben een privéingang vanaf de Keizersgracht en een uniek uitzicht.

Het Pulitzer Amsterdam is een luxe hotel gesitueerd in het hart van de Amsterdamse grachtengordel. Het hotel heeft 225 gastenkamers, een binnentuin, vergader- en evenementenruimten en een restaurant en bar die lokale smaken en producten etaleren.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.