Discover the finest spaces
Delen

Professionele regieruimte en vaste camera’s voor streaming bij De Maaspoort in Venlo

Theater en congreslocatie De Maaspoort in Venlo heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in het aanleggen van professionele streaming- en opnamemogelijkheden. Het resultaat is zes vaste ingebouwde camera’s in de theaterzalen Frans Boermans zaal en Rabobank Venlo zaal, een flexibele camera en een vaste regiekamer. Ideaal wanneer je je event live wil streamen of een hybride evenement wil organiseren. Volgens de evenementenlocatie zijn deze uitgebreide registratiemogelijkheden en vaste regieruimte uniek in theaterland.

Met de nieuwe streamingmogelijkheden hoopt De Maaspoort meer uitvoeringen en evenementen te kunnen faciliteren. Vanwege de coronamaatregelen kan het grootste deel van de events er namelijk niet plaatsvinden. Doordat er op een professionele manier gestreamed wordt, kun je veel meer mensen bereiken dan – vanwege de 1,5 meter maatregelen – in de zalen van De Maaspoort kunnen. Bovendien kunnen amateurgezelschappen hun voorstelling heel gemakkelijk opnemen en vastleggen.  “Er is veel belangstelling vanuit andere theaters in Nederland om te komen kijken naar onze inrichting”, vertelt Ton Lamberts, Theatermanager Techniek van De Maaspoort.

De Maaspoort

De aanleg van de streamingmogelijkheden bij theater en congreslocatie De Maaspoort is onlangs helemaal afgerond. Er hangen nu drie vaste camera’s in zowel de Frans Boermans zaal als de Rabobank Velo zaal en er is nog een camera beschikbaar die op elke gewenste plek geplaatst kan worden. Verder werd de oude dirigentenkamer omgebouwd tot een professionele en afgesloten regieruimte. Vanuit daar kan een regisseur onder andere verschillende cameraposities bepalen en in- en uit zoomen, maar het is ook mogelijk om de verschillende cameraposities van te voren in te programmeren. Wie een iets goedkopere productie wil, kan ook kiezen om het event met één camera te filmen en/of streamen.

Door de vaste setup van camera’s en andere technische mogelijkheden is het ook mogelijk om een hybride event te organiseren waarbij een deel van het publiek in de zaal zit en een ander deel online meekijkt. De Maaspoort is bovendien bezig om een systeem van virtuele tickets (v-tickets) te ontwikkelen zodat het nog makkelijker wordt om een hybride evenement te organiseren.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.