Discover the finest spaces
Delen

Preview van nieuwe venue: De Kampanje in Den Helder

In Den Helder wordt op dit moment hard gewerkt aan een spannende nieuwe hotspot en evenementenlocatie. Drie monumentale panden op de voormalige scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine worden omgebouwd tot het nieuwe onderkomen van schouwburg De Kampanje.

Authentieke elementen

De buitenkant van De Kampanje is in zijn geheel gerestaureerd en teruggebracht in de oude stijl. In het interieur worden oude en nieuwe elementen gecombineerd. Moderne functionaliteiten en architectonische hoogtepunten gaan gepaard met authentieke elementen, waarbij de oorspronkelijke functies van de gebouwen zichtbaar blijven.

“Drie monumentale panden op de voormalige onderhoudswerf van de Koninklijke Marine worden omgebouwd tot het nieuwe onderkomen van schouwburg De Kampanje.”

De Kampanje beschikt straks over drie theaterzalen, een evenementenhal, diverse vergaderruimtes en foyers, een eigen café en een restaurant.

Ketelmakerij

In de oude Ketelmakerij komt de grote theaterzaal. Dit wordt een transparante en lichte ruimte, met van de vloer tot aan het plafond hoge glazen wanden. Tijdens voorstellingen kan de ruimte met houten panelen worden afgesloten. De zaal krijgt twee zwevende plafonds, waardoor er meer dan 700 zitplaatsen zijn.

“De oude ketelmakerij wordt een transparante en lichte ruimte, met van de vloer tot aan het plafond hoge glazen wanden. Tijdens voorstellingen kan de ruimte met houten panelen worden afgesloten.”

Stadshal

De tweede theaterzaal, De Port of Den Helder Stadshal, wordt verbouwd tot een multifunctionele ruimte. Zo is de zal straks ook geschikt voor congressen, beurzen, productpresentaties, feesten en concerten. De hal heeft een oppervlak van 1.800 vierkante meter en is voorzien van hoge kwaliteit technische faciliteiten.

Inschuifbare tribune

De Keykegzaal wordt de kleinste theaterzaal, maar krijgt een inschuifbare tribune waardoor de ruimte ook geschikt is als vergaderzaal, diner- of receptielocatie. De ruimte krijgt een eigen foyer met een bar. Naast de theater-/congreszalen krijgt De Kampanje ook twee vergaderzalen. De bouw aan De Kampanje is nog in volle gang. Deze zomer wordt hard gewerkt, zodat de deuren in september/oktober open kunnen. Vanaf dat moment zijn ruimtes ook te huur.

Het uitgangspunt voor het ontwerp van architectenbureau Van Dongen Koschuch was de identiteit van de omgeving, de geschiedenis van het gebied – ooit door Napoleon Bonaparte zelve zo bedacht – en de gebouwen, dokken en de zee. Om het unieke karakter van het complex te behouden, gaan ze terughoudend en zorgvuldig om met veranderingen. Hierdoor ontstaat er een uitdagend spanningsveld waarin een harmonie moet worden bewerkstelligd tussen oud en nieuw.

Multifunctionele stadshal

Behoud en belevenis spelen een centrale rol in het ontwerp. Door het situeren van de hoofdentree aan het binnengebied van de Rijkswerf en een tweede toegang te maken aan de stadszijde, creëert Van Dongen-Koschuch een levendige publieke route waaraan restaurant, foyer, café en een multifunctionele stadshal zijn gesitueerd. Op deze manier wordt de verbinding tussen stad en zee hersteld en ontstaat er een levendige logistieke verbinding tussen de verschillende functies.

[box title=”Highlights” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”no” width=”1″ el_position=”last”]

  • Unieke industriële locatie
  • Moderne faciliteiten
  • Capaciteit tot maximaal 1200 personen
  • Mogelijkheden voor besloten voorstellingen

[/box]

[Illustraties: De Kampanje]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.