Discover the finest spaces
Delen

PRESSROOM in INK Hotel Amsterdam richt zich op creatieve zelfstandigen

Een groep jonge bloggers verzamelde zich woensdag in PRESSROOM, het nieuwe restaurant en bar in het deze maand geopende MGallery INK Hotel. Deze nieuwe hotspot van Amsterdam  in het voormalige Convent Hotel, eens het gebouw van de krant De Tijd, wil creatieve zelfstandigen aantrekken om de bar te gebruiken als flexwerkplek.

“Voor het interieur putte de interieurontwerper rechtstreeks uit het verleden.”

 

Time, Ink & Stories

Het hotel en PRESSROOM werden het afgelopen halfjaar volledig vernieuwd, met een restyling door ConcreteAmsterdam. Voor het interieur putte de ontwerper rechtstreeks uit het verleden. De thema’s ‘time, ink en stories’ spelen de hoofdrol in het decor, waarin overal klassieke typemachines, glazen inktpotten en grote rollen drukpapier terugkomen. Het thema ‘tijd’ komt terug in het materiaalgebruik. Zo is in alle kamers het metaal messing terug te vinden, juist omdat het veel vlekt, zodat het materiaal met de tijd meer gaat leven.

 

Unieke verhalen

Ook in de keuze voor het personeel zette PRESSROOM geen traditionele vacatures uit, maar maakte zij gebruik van een bijzondere wervingscampagne. De barmedewerkers werden ‘gecast’ op basis van hun persoonlijke en unieke verhalen.

Naast 129 hotelkamers en een hippe koffie- en cocktailbar, heeft het hotel ook een boardroom die grenst aan de binnentuin. Een sfeervolle ‘boardroom’, die ruimte biedt aan twaalf gasten.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.