Discover the finest spaces
Delen

Praag: halve liters bier en culturele rijkdom

In 1961 vond de Tsjechische chemicus Otto Wichterle de contactlens uit. Al snel konden honderdduizenden mensen in Tsjechië perfect zien. Aangezien het oog wat wil, werd Praag gebouwd. Oké, zo ging de geschiedenis niet helemaal, maar feit is wel dat de binnenstad van Praag op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en er jaarlijks miljoenen mensen naar de stad komen om de prachtige gebouwen te zien die daar aan het landschap prijken. Wij van GreaterVenues selecteerden alvast de mooiste voor u: wij sloegen geen industrieel paleis of luxueus hotel over.

01. Alchymist Grand Hotel and Spa

Het Alchymist Hotel ligt midden in het meest prestigieuze deel van het eeuwenoude centrum van Praag. Alles aan dit hotel is over-the-top, maar op een manier dat het precies in het plaatje past. De barokke stijl overheerst: vergulde meubels, kristal en rood fluweel zijn niet weg te denken uit dit hotel. In de kelders die stammen uit de elfde eeuw kunt u genieten van de spa, het zwembad en de fitness. Er zijn bovendien verschillende mogelijkheden voor een privé evenement. In de Chrystal Ballroom kunt u met maximaal honderd mensen terecht, terwijl de Mirror Gallery veel intiemer is.

02. Industrial Palace 

Dit art-nouveau gebouw werd in 1891 gebouwd door Bedřich Münzberger. Alhoewel de linkervleugel in 2008 is afgebrand, is het gebouw glazen gebouw met stalen constructie nog steeds erg geliefd voor culturele evenementen. Het gebouw staat op het Výstaviště gebied, waar ook onder andere het National Museum, aquarium en the Křižík’s lichtfontein gevestigd zijn. 

03. Mandarin Oriental Prague

Wij zien het niet snel gebeuren, maar het kan natuurlijk voorkomen dat uw hoofd overstroomt van alle historie en cultuur waar Praag mee beladen is. Eigenlijk is er amper aan te ontkomen, want ook het Mandarin Oriental bevindt zich in een gebouw dat in de veertiende eeuw een klooster was. Maar, het enige wat daarvan over is, is de rust. Aan de inrichting kan het niet liggen, dit hotel bewijst hoe klinisch wit mooi kan zijn. Er zijn bovendien vijf meeting spaces, ook dat is een reden om eens een kijkje te nemen.

04. U Medvidku

Koperen vatten vol met bier vullen deze industriële ruimte. U Medvidku is een hotel, restaurant en bierbrouwerij in één waar locals graag gezien worden. Alles wat traditioneel Tsjechisch is kan hier genuttigd worden. Op grote houten tafels, waar u gemakkelijk met hele groepen aan kunt zitten, worden veprové, knedlíky en zelí (varkensvlees, pasteitjes en zuurkool) geserveerd, naast een stevige huisgebrouwen halve liter bier. Proost!

05. The Augustine

Zeven historische gebouwen zijn samengevoegd in het Augustine Hotel, dat werd geopend in 2009. De naam van het hotel is te danken aan de Augustiaanse monniken, die nog in een van de delen van het hotel wonen. Geen zorgen, onthouding is alleen nodig in dat deel van het gebouw, de rest is precies wat je van een luxueus hotel durft te verwachten. Zo is de Tower Suite erg bijzonder, het is een ruimte van drie verdiepingen waar prachtige panoramische uitzichten over het centrum te zien zijn. Met de geschiedenis in het achterhoofd is dit een erg mooie achtergrond voor evenementen in verschillende formaten: van privé diner tot uitgebreid banket.  

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.