Discover the finest spaces
Delen

Postkantoor Utrecht ook in 2016 tijdelijk eventlocatie

Postkantoor Utrecht aan de Neude is opnieuw tijdelijk te huur voor evenementen en congressen. Het karakteristieke gebouw zal in de toekomst onderdak bieden aan onder meer een foodmarkt en bibliotheek onder de naam Post Utrecht, maar tot die tijd krijgt iQ Events de kans om de locatie te verhuren.

Dat melden Micha van Herk en Imre van Leeuwen van iQ Events. Een jaar geleden brachten zij de locatie in het hart van Utrecht al tijdelijk op de markt voor evenementen. De afgelopen maanden was het Postkantoor gesloten, in afwachting van een nieuwe bestemming. Deze zomer besloot de gemeente Utrecht dat het gebouw verbouwd zal worden tot cultureel centrum. De verbouwing begint op zijn vroegst zomer 2016, dus tot die tijd is de locatie beschikbaar voor verhuur.

“Toen we uit de locatie trokken, hebben we veel mensen die daar nog een event wilden organiseren moeten teleurstellen”, vertelt Van Herk. “Heel veel partijen hebben vorig jaar gebruik gemaakt van de locatie. Als je op zoek bent naar een authentieke locatie voor tentoonstellingen en congressen is het ideaal. De focus ligt op events met waarde: denk aan culturele evenementen, zakelijke diners en seminars.”

Immens

Postkantoor Utrecht beschikt over meerdere ruimtes, maar de meest in het oog springende is de Centrale hal. Deze ruimte heeft een vloeroppervlak van 450 vierkante meter en wordt overkoepeld door een immens hoog en gewelfd plafond. De dakramen lopen over de hele breedte in bogen door, waardoor de zaal overdag veel daglicht heeft. ‘s Avonds zijn deze schitterend uit te lichten.

“De dakramen lopen over de hele breedte in bogen door, waardoor de zaal overdag veel daglicht heeft. ‘s Avonds zijn deze schitterend uit te lichten.”

Oude Postkantoor Utrecht

Postkantoor Utrecht 5

Postkantoor Utrecht 4

De locatie is nu klaar voor gebruik, vertelt Van Herk. “Deze zomer hebben we alles uit de locatie gehaald en het helemaal strak opgeleverd. Nu we het weer kunnen verhuren ligt er in de subruimtes vloerbedekking  en is het gebouw voorzien van wifi en sanitair.” Vaste suppliers heeft Postkantoor Utrecht niet meer. “Voorheen hadden we vaste suppliers, maar daar zijn we van afgestapt. Uiteraard kunnen wij wel suppliers aandragen waarvan wij weten dat ze de routing binnen het gebouw kennen.”

Postkantoor Utrecht is in ieder geval beschikbaar tot en met juni 2016, maar die termijn wordt mogelijk verlengd tot het eind van het jaar. Zie hieronder enkele impressies van de toekomstige bibliotheek.

Impressie-v.a.-gracht

Impressie-hal

[Impressies: ASR Nederland Vastgoed Maatschappij]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.