Discover the finest spaces
Delen

Postkantoor Utrecht nog enkele maanden eventlocatie

Evenementenlocatie Postkantoor Utrecht zal dit najaar haar deuren sluiten. Het voormalige hoofdpostkantoor van Utrecht aan het Neude werd de afgelopen twee jaar door iQ Events geëxploiteerd, die de bijzondere locatie met veel succes in de markt wist te zetten. Deze week werd bekend dat het Postkantoor nog tot en met 31 oktober als eventlocatie zal dienen.

Veel Utrechtenaren maakten de afgelopen periode tijdens openbare evenementen, zoals de Pop-up Bibliotheek en het Literair Festival, dankbaar van de gelegenheid gebruik om nog een keer een kijkje in het mooie oude Postkantoor te nemen. Lange tijd was namelijk niet duidelijk wat de nieuwe functie van het gebouw zou worden en wanneer.

Bibliotheek en versmarkt

Inmiddels heeft de huidige eigenaar A.S.R. Vastgoed bekendgemaakt dat in de loop van 2017/2018 het pand een nieuwe bestemming krijgt. De Centrale Bibliotheek zal zich in het gebouw vestigen. Verder zijn er plannen voor horeca, winkels, een vers-markt en een brasserie. Dit vergt uiteraard een grondige verbouwing, waarmee op korte termijn wordt begonnen.

Korte termijn

Tot 31 oktober is het Postkantoor nog te huur als expositieruimte en evenementenlocatie, vertelt directeur Micha van Herk van iQ Events. “Er zijn nog een aantal data vrij de aankomende periode. Bedrijven die de aankomende maanden een bijeenkomst, seminar of congres willen organiseren, kunnen dit mogelijk nog op deze unieke locatie doen. De centrale hal met de imposante bogen, in combinatie met de diverse sub ruimten biedt een scala aan mogelijkheden.”

Een van de events die dit jaar nog gebruik maakt van deze mogelijkheden in het Oude Postkantoor is het Nederlands Film Festival. Net als vorig jaar ook dit jaar de standplaats van het festival. Kort hierna zal het gebouw definitief haar deuren sluiten om uiteraard te heropenen wanneer de nieuwe bestemming een feit is.

Impressie-v.a.-gracht

Impressie-hal

[Impressies: ASR Nederland Vastgoed Maatschappij]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.