Discover the finest spaces
Delen

Pop-up restaurant Kabin 1274 alleen voor duurzame reiziger

Pop-up locaties blijven hot news. Van een speciale winkel op de top van een berg, tot een tijdelijk restaurant in een skilift: deze tijdelijke locaties trekken op een unieke manier de aandacht. De Zweedse sterrenchef Magnus Nilsson en Clean Energy Company Fortum openen tijdens Pasen een uniek pop-uprestaurant in Åre, Zweden. Het restaurant Kabin 1274 zal drie dagen open zijn en kent slechts drie zitplaatsen… omdat het restaurant gevestigd is in de cabine van een skilift. Reserveren kan niet, een plekje valt alleen te winnen op een duurzame manier.

“Met dit pop-uprestaurant willen we de bewustwording van klimaatverandering verhogen”, vertelt Nilsson. Wie wil eten in de pop-up, moet op een duurzame manier naar het Zweedse Åre afreizen, dus met een elektrische auto of per trein. Nilsson: “Door deze drie diners samen met Fortum uit te voeren, willen we twee dingen doen. Allereerst willen we diegenen belonen die een actieve keuze hebben gemaakt om naar Åre te gaan. Ten tweede willen we iedereen die nog niet nadenkt over fossielvrije opties om te reizen wijzen op het feit dat ze wel degelijk bestaan.”

Dagelijkse klimaatproblematiek

Nilsson ziet als chef-kok van het wereldberoemde tweesterrenrestaurant Faviken Maganiset dagelijks de problematiek van het veelvuldig en vervuilend reizen. Elke dag komen er mensen van over de hele wereld om te dineren in zijn restaurant. “Dit evenement focust op de echte problemen die wij als bedrijf onbedoeld veroorzaken voor het klimaat, in dit geval hoe mensen daadwerkelijk bij ons restaurant komen. De overgrote meerderheid van onze klanten doet dit met het vliegtuig en/of door auto’s met verbrandingsmotoren. Daarom is een diner in Kabin 1274 speciaal voor de mensen de zich al inzetten voor een schonere toekomst.”

Net als in Fäviken wordt het eten in het pop-up restaurant bereid met lokale ingrediënten uit het Åre-gebied. Ondertussen brengt de legendarische Åre Kabinbanan-skilift je de berg Åreskutan op die 1274 meter hoog is. Terwijl je dineert, geniet je van een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en valleien van het bekendste Zweedse skigebied. Een uitzicht dat er in de toekomst heel anders uit kan zien als we nu niet handelen, zo luidt de achterliggende boodschap.

Duurzame oplossingen

Fortum werkt samen met het skigebied en biedt duurzame energie-oplossingen aan Åre. “We voorzien drie grote skiliften in Åre van fossielvrije zonne-energie en we bedienen bezoekers van Åre die met elektrische voertuigen reizen met onze 40 Fortum Charge & Drive oplaadpunten”, vertelt Fortum’s Brand Manager Jussi Mälkiä. Ze vervolgt: “Klimaatverandering brengt slechts één zekerheid met zich mee: onzekerheid. Met dit pop-up restaurant willen we de bewustwording van klimaatverandering vergroten en wat dat zou kunnen betekenen in de Scandinavische landen. Elke keuze die we maken, telt.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.