Discover the finest spaces
Delen

Philharmonie verrijkt interieur met Dutch Design

Philharmonie Haarlem heeft een nieuw interieur.  Samen met architect Frits van Dongen is het concept ‘Philharmonie as platform for Dutch Design’ ontwikkeld. Het combineert de moderne en historische architectuur van het gebouw met een collectie meubels van Nederlandse ontwerpers.

Duurzaam en comfortabel

De Philharmonie biedt hiermee bekende en onbekende Nederlandse ontwerpers een platform om hun werk te exposeren en te verkopen. De foyers krijgen in ruil hiervoor duurzame en comfortabele meubels en een intiemere en ‘state of the art’ uitstraling.

“Het nieuwe interieur bestaat uit een duurzame basiscollectie gemaakt door ervaren Nederlandse ontwerpers zoals Richard Hutten, Atelier van Lieshout en Marcel Wanders.”

Het nieuwe interieur bestaat uit een duurzame basiscollectie gemaakt door ervaren Nederlandse ontwerpers zoals Richard Hutten, Atelier van Lieshout en Marcel Wanders. Aan deze meubelcollectie zijn nieuwe ontwerpen toegevoegd, gemaakt door aanstormende talenten.

“Dankzij de samenwerking met deze ontwerpers kunnen we met hetzelfde budget nog creatiever uit de voeten”, vertelt Maria Hansen, zakelijk directeur van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. “De duurzame basiscollectie sluit ook goed aan bij de wens van de organisatie om zo groen mogelijk te ondernemen. Duurzaam en creatief ondernemerschap, met achter ieder meubelstuk een bijzonder verhaal en een ‘state of the art’ uitstraling van een bijzonder gebouw.”

[Foto’s: Philharmonie Haarlem | Bibi Veth]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.