Discover the finest spaces
Delen

Philharmonie Haarlem haalt alles uit de kast voor congresgangers

Het Nationaal Monumentencongres is ieder jaar in een ander karakteristiek gebouw. In 2014 was het in de Philharmonie Haarlem, in de oude binnenstad. “We hebben zo ongeveer het hele pand bezet”, vertelt Jennemie Stoelhorst, sinds 2012 vaste organisator van het congres.

Het Nationaal Monumentencongres trekt als een rondreizend circus langs de meest uiteenlopende locaties. Van een grote industriële loods aan de rand van een stad tot zo’n klassiek negentiende-eeuws pand als de Philharmonie in Haarlem, gelegen in de binnenstad.

philharmonie buitenkant

Geen zaal van de Philharmonie liet Stoelhorst onbenut voor het congres. “We zaten zelfs in de kleedkamers. Die waren best groot, je kon er met vijfentwintig personen een prima workshop houden. Ook bij de buren, Brasserie van Beinum, was een ruimte gereserveerd. De Philharmonie heeft een directe doorgang daarnaartoe. Alles kon, het was zó leuk. In totaal hadden we elf workshops, in twee rondes. De grote concertzaal hadden we voor de plenaire onderdelen.”

Volkswagenbusje in foyer

Stoelhorst is er nog steeds enthousiast over. “Het was een geslaagde dag. Er hing een goede sfeer, informeel en relaxt, dat voel je meteen als je binnenkomt. Alles wat je verwacht van een professionele congreslocatie gebeurde: meedenken in de voorbereiding, suggesties doen over wat er anders kan, op de dag zelf extra dingen voor je regelen. En steeds met een glimlach. Eén onderdeel was hilarisch. We wilden een oud Volkswagenbusje in de foyer. Bezoekers konden in het busje op de foto met een nieuw monumentenschildje of bijzonder monument in Noord-Holland. Met veel inventiviteit hebben medewerkers dat Volkswagenbusje naar binnen gekregen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.