Discover the finest spaces
Delen

Persoonlijke robot en automatisch inchecken bij Chinees ‘SmartHotel’

Kun je gastvrijheid vervangen door technologie? Het is een van de vraagstukken waar eventlocaties, maar ook de grote hotelketens zich over buigen. Louvre Hotels lanceert haar nieuwe concept SmartHotels, waarin de nieuwste technologieën subtiel geïntegreerd worden in een compleet herziene gastbeleving. Na een testperiode moet het concept in hotels over de hele wereld worden ingezet. Of het werkt, dat kunnen de gasten van het Jing An Campanile hotel in Shanghai nu vast ervaren. 

Het begint al wanneer je incheckt: dat gaat namelijk geheel automatisch. Verder staat de hotelkamersleutel gewoon op je eigen mobiele telefoon en staat er in elke kamer een robot die contact kan leggen met het hotelpersoneel en helpt met tv-instellingen en de luchtkwaliteit. In het restaurant kunnen gasten bestellen en betalen via een QR-code en kan de koffie tot in de puntjes gepersonaliseerd worden met de schuimprinter. Dit is een apparaat dat een afbeelding van drupjes koffieboon ‘print’ op het schuim van de koffie. Welke afbeelding het wordt, kan de gast zelf kiezen. Om creativiteit en interactie tussen gasten te stimuleren, is het hotel ontworpen rondom een open aula in de lobby met een gigantisch interactief scherm. In deze ruimte kunnen gasten samen werken, maar bijvoorbeeld ook met hun zelf geprinte cappuccino in de hand een film kijken of videogame spelen. Weer terug naar de kamer? De lift werkt op gezichtsherkenning, dus ongenode gasten komen niet zomaar binnen.

Smart hotel

Het Chinese hotel biedt deze nieuwe technologie niet alleen voor logerende gasten. Ook zakelijke klanten die een vergadering of event willen organiseren kunnen er terecht en van de technische snufjes gebruik maken. Zo is er een grote event zaal die opgedeeld kan worden in drie vergaderruimten en is er een mooie theaterzaal – alle ruimten uiteraard voorzien van de nieuwste apparatuur om je meeting te ondersteunen.

Hoewel de gastvrijheid meer geautomatiseerd wordt, moeten slimme toepassingen dat dit niet ten koste gaat van de service. Ook het personeel profiteert van het nieuwe SmartHotel concept. Voor hen is er namelijk een speciale applicatie waarin alle verschillende afdelingen kunnen zien wat er moet gebeuren. Omdat de receptie ook ziet welke kamers nog schoongemaakt moeten worden en het management bijvoorbeeld ziet dat er ergens een lamp vervangen moet worden door de onderhoudsafdeling, verloopt de communicatie en afstemming veel soepeler.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.