Discover the finest spaces
Delen

Oude Raadhuis Grootschermer wordt vergaderlocatie in monumentaal pand

Het oude Raadhuis Grootschermer krijgt een nieuwe bestemming. Het monumentale pand dat stamt uit 1639 wordt door een stichting, die in het leven geroepen is door bewoners uit het dorp, geëxploiteerd. Het wordt een combinatie van een commerciële vergader- en trouwlocatie, en in de weekenden wordt het opengesteld voor het publiek met exposities en een informatiepunt voor toeristen.

Na fusies van gemeentes in de regio wordt het raadhuis al lange tijd niet meer gebruikt door de gemeente. Sindsdien hebben onder andere een uitgever in het pand gezeten, maar de bewoners zagen kans om een stichting op te richten om zelf invloed te hebben op wat er in het mooie pand gebeurt. Mede-initiatiefnemer Jan Wind: “We wonen met 900 mensen in het dorp. We vinden het met z’n allen een fantastisch pand en het is eeuwig zonde dat het niet toegankelijk was voor het publiek toen er een bedrijf in zat. Daarom hebben we zelf het heft in handen genomen en de gemeente benaderd met een plan.”

Bijzondere vergaderlocatie

Dat plan houdt in dat het raadhuis straks in de eerste plaats een bijzondere vergaderlocatie wordt, en daarnaast in de weekenden open gaat voor het publiek. “De bedoeling is dat we met de inkomsten het pand in stand kunnen houden, zodat het publiek kennis kan maken met dit prachtige gebouw. We richten een aantal ruimtes in als vergaderlocaties, waarbij we inzetten op het hoge, zakelijke segment. Wij zijn van mening dat dit fantastische, monumentale pand in ons mooie Grootschermer grote aantrekkingskracht heeft. We zorgen dat de vergaderruimtes van alle nieuwe technologieën voorzien zijn om bedrijven straks goed te faciliteren. Hoewel we moderniseren, behouden we wel het oude karakter van het pand.”

Bovendien heeft de stichting allerlei lokale partners in de arm genomen, om naast een vergaderlocatie andere activiteiten aan te bieden. “Dan kunnen bedrijven bijvoorbeeld aansluitend aan hun vergadering een boottocht maken, lekker eten in de lokale horeca, of een spelletje knikkeren. Grootschermer is niet voor niets het knikkerdorp van Nederland.”

De officiële opening van Raadhuis Grootschermer is op 2 april.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.