Discover the finest spaces
Delen

Oude Postkantoor Utrecht omgetoverd tot expositie- en eventlocatie

Het Oude Postkantoor gelegen aan de Neude in het stadscentrum van Utrecht wordt op dit moment omgetoverd tot een expositieruimte. Da Vinci – the joy of understanding – is de eerste tentoonstelling die voor publiek en bedrijven geopend is. Organisatiebureau Shivers en Van der Linde Catering + Evenementen verzorgen samen exclusief de evenementencatering voor deze bijzondere locatie.

Events op inspirerende plek
Het Rijksmonument dat gemakkelijk te bereiken is per openbaar vervoer, biedt ruimte en mogelijkheden voor zowel grote als kleinere evenementen. Groepen van 15 tot 60 personen vinden in het monumentale Oude Postkantoor, in combinatie met de expositie, een perfecte locatie voor een vergadering of mini congres. Zij kunnen voor een bijeenkomst op maat terecht in de Boardroom (34m2, tot 15 personen), de Studio (84m2, tot 40 personen) en de Meetingroom (101m2, tot 60 personen). In de avond is de volledige 443m2 Expo ruimte exclusief af te huren voor recepties, diners en andere events tot circa 200 personen.

Vooral bedrijven met een link naar techniek, wetenschap en cultuur zullen zich direct thuis voelen op deze inspirerende plek. “Samen met Shivers hebben we kwalitatieve, laagdrempelige arrangementen ontwikkeld om zoveel mogelijk bedrijven te kunnen ontvangen in het centrum van Utrecht”, aldus Hans van der Linde.

“We hebben kwalitatieve, laagdrempelige arrangementen ontwikkeld om zoveel mogelijk bedrijven te kunnen ontvangen in het centrum van Utrecht.”

 

Tijdelijk open
Het Oude Postkantoor is vanaf 16 september 2014 t/m 1 oktober 2015 geopend voor publiek en bedrijven. Na deze periode wordt het pand door ASR vastgoed herontwikkeld (foto’s: Japiot en Organisatiebureau Shivers)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.