Discover the finest spaces
Delen

Oude Librije-pand krijgt nieuwe bestemming

Het oude Librije-pand staat alweer twee jaar leeg, maar krijgt nu eindelijk een nieuwe bestemming. Lokale ondernemer Giel Hakkenberg verhuist zijn zaak Tenue de Ville, een modezaak voor dames, naar het monumentale pand in Zwolle. Naast een verplaatsing van de reeds bestaande bedrijfsactiviteiten wordt een brasserie en een evenementenruimte toegevoegd aan het bedrijf. Het geheel gaat onder de naam ‘Bij Giel’ verder en is straks ook als evenementenlocatie te boeken. De nieuwe zaak opent eind mei/begin juni zijn deuren.

Giel runt al zeven jaar met succes zijn damesmodezaak in Zwolle, maar was toe aan iets nieuws. Het oude Librije-pand aan het Broerenkerkplein stond al twee jaar leeg en het was voor Giel een goede volgende stap. Tenue de Ville verdwijnt straks aan de Thorbeckegracht, maar de Zwolse ondernemer vertrouwt erop dat zijn klanten hem ook aan het Broerenkerkplein weten te vinden: “Ik heb de afgelopen jaar een behoorlijk klantenbestand opgebouwd. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik die straks weer zie bij de nieuwe locatie, en dan heb ik ook nog eens veel meer te bieden.”

Modeshow

Want Giel gaat straks een aantal verschillende elementen in zijn nieuwe zaak combineren. “In het souterrain komt een brasserie, Bij Giel, waar je lekker een glas wijn kunt drinken en wat kunt eten. Op de begane grond komt Tenue de Ville, met aanzienlijk meer ruimte dan in het oude pand. Dat geeft mij weer meer mogelijkheden. Zo ga ik samenwerkingen aan met merken die goed bij mij passen. Ze kunnen dan, afhankelijk van wat het seizoen te bieden heeft, voor een korte periode bij mij hun collectie presenteren. Elke keer dat ik zo’n samenwerking aanga, trappen we af met een spetterende modeshow.”

Die modeshow vindt dan plaats op de eerste verdieping, waar Giel een evenementenruimte voor ogen heeft. “Naast die modeshows is de ruimte straks ook af te huren als vergaderruimte, voor een trouwerij, een wijnproeverij; noem het maar. Het wordt een salonachtige ruimte. Ook is Bij Giel straks in zijn geheel af te huren voor evenementen.”

Versterking van elementen

Giel ziet vooral potentie in de samenwerking tussen de verschillende bedrijfselementen. “Ik denk echt dat al die dingen elkaar straks gaan versterken. Als ik bijvoorbeeld met één van mijn klanten straks bezig ben in mijn modezaak, kan ik ze na afloop een kaartje geven om lekker een glas wijn te nemen in de brasserie. Hoe leuk is dat? Shoppen Bij Giel wordt straks een echte beleving.”

Momenteel wordt het interieur nog volledig op de schop genomen. “Als het straks af is zal de stijl modeachtig aanvoelen, maar niet zo erg dat de gemiddelde man niet ongedwongen een biertje kan drinken in de brasserie. Het zal heel erg ‘des Giels’ zijn – mijn klanten weten dan precies wat ik bedoel.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.