Discover the finest spaces
Delen

Oseven neemt exploitatie Studio 21 over van RTL

Met ingang van 1 juli 2018 draagt RTL de exploitatie van evenementenlocatie Studio 21 in Hilversum over aan Oseven. De Amsterdamse cateraar neemt naast de exploitatie van de locatie op het Mediapark ook de organisatie van Dinnershow Pandora over.

Dit besluit sluit aan bij de nieuwe groeistrategie, die RTL vorige week bekendmaakte. In deze strategie komen de behoeften en drijfveren van consumenten centraal te staan. Het bedrijf laat de oude zendergerichte aanpak los en gaat voor een hechte relatie en directe interactie met zijn kijkers, volgers en bezoekers, via elk denkbaar kanaal en buiten het scherm.

Studio 21

De locatie Studio 21 in eigen beheer houden en de bijbehorende business gerichte activiteiten voor derden dragen niet bij aan de nieuwe strategie, zo meldt RTL. De focus van de live entertainmenttak van het mediabedrijf komt hiermee volledig te liggen op het bedenken, creëren en produceren van grote publieksevenementen, zoals GABBERS, Soof de Musical, Bright Day, Let’s Dance, Ashtonia, The Christmas Show en het gezonde festivalweekend Healthy Fest.

Sjoerd van Schooten, managing director RTL Live Entertainment, licht toe: “Ons portfolio van publieksevenementen is de laatste jaren enorm gegroeid. Het live contact met publiek sluit naadloos aan bij onze Fan Centric-groeistrategie, waarbij we een emotionele band willen opbouwen met kijkers, volgers en dus ook bezoekers. We zullen ons focussen op het uitbouwen van onze bestaande merken en het ontwikkelen van nieuwe inspirerende liveconcepten.”

Oseven

Over het afstoten van de activiteiten aan Oseven zegt Van Schooten: “We hebben in Oseven een betrouwbare partij gevonden om zowel de dinnershow als de exploitatie van de locatie Studio 21 over te nemen. Ze zijn voor ons geen onbekende, want Oseven is al geruime tijd onze vaste partner in de studio op het gebied van de catering en sales. Ik wens ze veel mooie evenementen toe in Studio 21.”

Richard Jonker, general manager Oseven is blij met deze ontwikkeling: “Met de focus op zowel happening als food past de exploitatie van de dinnershow helemaal binnen onze visie. Met enorme trots en toewijding zullen we het succesvolle concept van de dinnershow voorzetten en door ontwikkelen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.