Discover the finest spaces
Delen

Oprah Winfrey’s “Wow”-momentje voor Amsterdam Light Festival

Het gaat om het net van de Amerikaanse kunstenaar Janet Echelman, dat tijdens de vorige editie van het festival boven de Amstel hing. Echelman geeft een nieuwe vorm aan het stedelijk luchtruim met monumentale, fluïde en bewegende sculpturen die reageren op omgevingskrachten, zoals wind, water en zonlicht. In India creëerde Echelman voor het eerst van vissersnetten een nieuwe vorm zonder zware en solide materialen. Om haar projecten vorm te geven werkt ze samen met een team van professionals uit onder andere de luchtvaart en de architectuur.

Tweede editie
Het werk van Echelman was vorig jaar tijdens het Amsterdam Light Festival te bewonderen. De tweede editie van het festival vindt plaats van vrijdag 6 december 2013 t/m zondag 19 januari 2014.

Fotocredit: Janus van den Eijnden

 

Het werk van Echelman was echter niet het enige werk met een hoge ‘Wow-factor’ tijdens het Amsterdam Light Festival. De andere lichtsculpturen, projecties en installaties brachten eveneens prachtige plaatjes met zich mee, die een ‘Wow-inspiratie’ teweeg brengt die wij als redactie graag willen delen. Zoals onder andere het werk van Koert Vermeulen: OVO en het prachtig uitgelichte Scheepvaartmuseum.

Foto’s: Janus van den Eijnden

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.