Discover the finest spaces
Delen

Opnieuw prestigieuze duurzaamheidsprijs voor NH Hoteles

Deze keer is NH op Europees niveau erkend met een ‘Outstanding Achievement Award’ voor haar initiatieven op het gebied van duurzame ontwikkeling. De uitmuntende resultaten die zijn gerealiseerd op het gebied van duurzaamheid, sinds de implementatie van het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)-plan in de periode 2008-2012, behoorden tot de belangrijkste redenen om de award aan NH Hoteles toe te kennen. Gedurende deze periode werden diverse maatregelen genomen die er toe hebben geleid dat alle initiële doelstellingen zijn behaald: energiebesparing van 25.1%, waterbesparing van 30.5%, vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide van 44.2% en het terugbrengen van de afvalproductie met 34.1%.

Strategische initiatieven voor de toekomst
Ook het nieuwe 20+15 MVO-plan speelde mee in GBTA’s besluitvorming om de prijs toe te kennen aan NH. Het nieuwe plan omvat specifieke initiatieven om de toewijding van het bedrijf aan het milieu verder te versterken, waarbij continu wordt gezocht naar nieuwe en innovatieve duurzame oplossingen. Ook wordt bekeken hoe deze oplossingen op de meest effectieve manier in zo veel mogelijk hotels kunnen worden doorgevoerd, waarbij tegelijkertijd de hoge reeds behaalde duurzaamheidsstandaarden in de best presterende hotels worden gewaarborgd.“Wij zijn zeer verheugd om voor de tweede keer dit jaar een prijs van een prestigieuze organisatie als GBTA in ontvangst te mogen nemen. Het motiveert ons des te meer om ons in te blijven zetten op het gebied van duurzaamheid”, aldus Mónica Chao, Corporate Environment Manager bij NH Hoteles. Chao benadrukt tevens het belang “om onverminderd te blijven werken aan strategische initiatieven voor de toekomst, waarbij we het maximale uit beperkte middelen halen, met als doel waarde te creëren en verder te bouwen aan onze reputatie op dit gebied.”


Meer internationale erkenning voor NH’s duurzame inspanningen
Afgelopen maart ontving NH Hoteles reeds de Gouden Medaille voor het Icarus Project, waarmee zij de eerste hotelgroep ter wereld is die op mondiaal niveau deze status heeft behaald. De prijs weerspiegelt de voortdurende investeringen van de groep in innovatieve en duurzame maatregelen, evenals de  inspanningen op het gebied van maatschappelijk ondernemen. De duurzame initiatieven van NH Hoteles binnen het zakelijke reizen segment hebben er mede toe geleid dat GBTA de prijs aan de groep toekende. Onderdeel van de initiatieven zijn onder andere duurzame producten zoals waszakken, pennen en badkameraccessoires gemaakt met behulp van een speciaal plastic additief, dat ervoor zorgt dat de producten biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast zijn de handdoeken in de gastenkamers voorzien van het Ecolabel, een Europees label dat de impact van het product op het milieu volgt gedurende de gehele levenscyclus. Ook kunnen gasten dankzij het Ecomeeting concept gebruikmaken van 100% milieuvriendelijke vergaderruimtes, waar onder andere fair-trade ecologische materialen worden gebruikt.

“Carbon footprint”
Daarnaast stelt NH haar gasten in de gelegenheid om zelf een bijdrage te leveren aan het milieu, door hun “carbon footprint” als resultaat van hun reizen en verblijven bij NH hotels te minimaliseren. Hiervoor wordt de emissie calculator op de website aangeboden, die de milieu-impact van een reis berekent.
Dankzij dit innovatieve initiatief compenseerde de hotelgroep meer dan 2.000 ton koolstofdioxide- uitstoot in 2012.

Over NH Hoteles
NH Hoteles behoort tot de drie grootste spelers op de zakelijke hotelmarkt in Europese bestemmingen. NH Hoteles exploiteert bijna 400 hotels met nagenoeg 60.000 kamers in Europa, Amerika en Afrika, inclusief toplocaties zoals Berlijn, Madrid, Amsterdam, Parijs, Londen, Rome, Bogota, Mexico City en New York. In Amsterdam exploiteert NH Hoteles 13 hotels, waaronder het vijfsterren NH Grand Hotel Krasnapolsky.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.