Discover the finest spaces
Delen

Openluchtmuseum behaalt opnieuw Gouden Green Key

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft op 26 juli 2013 de Gouden Green Key opnieuw behaald. Sinds 2011 is het Openluchtmuseum de trotse bezitter van de Gouden Green Key, hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf. Het Openluchtmuseum is het enige museum in Nederland met een Gouden Green Key. Ondertussen werkt het museum aan nieuwe projecten om nog een stapje duurzamer te worden.

Spanningsveld regelgeving en bedrijfsvoering
“Het is weer gelukt! Al waren er nog wel wat opmerkingen over onze bedrijfsvoering”, vertelt milieucoördinator Paul van Kempen van het Openluchtmuseum. “Begin dit jaar heeft het museum het EKO Keurmerk Horeca ontvangen. Dit heeft een bijdrage geleverd aan het opnieuw behalen van de Gouden Green Key. Maar de inspecteur had nog wel opmerkingen over onze eenmalige verpakkingen. Hij vond het wat tegenstrijdig dat EKO producten in eenmalige verpakkingen zitten. Tja, dat vind ik ook, maar zo is het nu eenmaal. Het geeft een beetje aan waar het spanningsveld zit: de eisen waaraan wij moeten voldoen worden steeds aangescherpt en dat is goed. Je wilt het immers steeds beter doen. Aan de andere kant moet het in de bedrijfsvoering wel haalbaar zijn en het is telkens zoeken naar een zeker evenwicht.”

Duurzame plannen
Het Openluchtmuseum heeft nog voldoende duurzame plannen om de gouden Green Key ook bij een volgende keuring te behouden. Zo wordt momenteel gewerkt aan een plan om de energievretende halogeenverlichting te vervangen door LED-verlichting. In de gebouwen Hindeloopen, Giethoorn en Marken is dat al gebeurd. Daarnaast werkt de horeca van het museum onder het EKO Keurmerk Horeca. Dit betekent dat veertig procent biologisch wordt ingekocht. “Door het werken met seizoensproducten werken we toe naar de 60%. “Het komt de kwaliteit van de producten ten goede, omdat we werken met producten, zoals groente en vlees die biologisch verkrijgbaar zijn, duurzaam gevangen of met respect verzorgd. Daarnaast stimuleren we leerling-koks om hiermee nieuwe gerechten te bedenken. Een echte school van de ambacht”, aldus medewerkers Alex Grundmann en Tim Harteman.

Nieuwe website
Het Nederland Openluchtmuseum lanceerde deze week tevens haar nieuwe website. Een belangrijke verandering is de wizard voor groepsarrangementen, waar bezoekers eenvoudig een passend groepsuitje kunnen vinden.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.