Discover the finest spaces
Delen

Op ’t Land: vergaderen op een idyllische plek in Stolwijk

Adembenemend mooi. Zo mogen we de midden in het groen gelegen en sinds mei 2021 geopende vergader- en flexwerklocatie Op ’t land in Stolwijk wel noemen. Eigenaresse Andrea Prause is ervan overtuigd dat de locatie inspiratie geeft: “Hier haal je zeker meer uit je mensen dan in een grijze vergaderzaal op kantoor.”

Prause was voorheen als zelfstandig consultant werkzaam in de marketing- en reclamewereld. “Met deze plek wil ik bedrijven aanmoedigen om af en toe uit de comfortzone van het eigen kantoor te stappen. Want daar worden werknemers veel creatiever van. Een tijdje doorbrengen in een andere omgeving, werkt inspirerend. Zeker als het landschap zo beeldschoon en idyllisch is als hier. Het is op deze locatie zo mooi dat bij mij al snel het gevoel opborrelde dat ik dit met anderen wilde delen.”

Boerencottage

Op ’t land ligt op 20 autominuten van Rotterdam en op een half uurtje rijden van Utrecht. De vergaderlocatie grenst aan de rietgedekte boerencottage. Andrea vertelt: “Dit is de perfecte plek om te vergaderen of samen te komen voor bijvoorbeeld een overleg, werklunch, heidag, ontbijtafspraak, cursus, training, werkuitje of welke andere zakelijke bijeenkomst dan ook.”

De vergaderkamer biedt plaats aan zo’n 12 personen en heeft dubbele openslaande deuren met uitzicht op het groene landschap. Er ligt een fraaie eikenhouten vloer met  vloerverwarming. Andrea: “Dus trek bij koud weer gerust je schoenen uit! Of maak een mooie koffie in de knusse keuken en geniet van het uitzicht op onze shetlander die heerlijk met de geitjes aan het grazen is. De keuken biedt verder alle comfort die van een keuken verwacht mag worden. Boven hebben we enkele zitjes gemaakt zodat men ook even rustig kan bellen of reflecteren.”

Zakelijke markt

Prause vertelt: “Binnen onze intieme setting richten we ons op bijvoorbeeld vergaderingen van een managementteam of een directieoverleg. We willen graag alle segmenten van de zakelijke markt bedienen. Dat streven zie je ook overal in terug: van de hoogwaardige materialen waarmee we deze locatie gebouwd hebben tot aan de kwaliteitskoffie en het niveau van de catering die we aanbieden. Daarnaast maak je hier gebruik van high-end presentatie-apparatuur in de vorm van Samsung The Frame 65” en is er volop parkeergelegenheid op het erf.”

Waar Andrea zes jaar geleden met man en kinderen nog in Amsterdam woonde; genieten ze nu dagelijks van het weidse uitzicht op deze prachtige plek midden in de natuur: “Toen we hier voor het eerst kwamen, was het meteen liefde op het eerste gezicht. We namen de stap en bouwden de boel vanaf nul opnieuw op.”

Brand

Toen de woonboerderij en de vergaderlocatie bijna klaar waren, brak er in 2018 een grote brand uit in de voormalige hooischuur wat tot veel schade binnen het gehele complex leidde. Andrea daarover: “Dat was verschrikkelijk. Toch lieten we ons niet uit het veld slaan. We zijn letterlijk uit de as herrezen. De katrol waarmee het dak van de hooischuur omhoog werd getakeld, is na de brand bewaard gebleven. Die heeft bij wijze van symboliek een mooi plaatsje gekregen aan de voorkant van de vergaderlocatie.”

Andrea is vol vertrouwen dat het concept dat ze heeft neergezet met Op ’t land gaat aanslaan: “De eerste terugkoppelingen, stemmen me heel positief. Gasten genieten hier van de rust en de ruimte. Je hoort alleen maar de vogeltjes en als je naar buiten loopt en plaatsneemt op het verwarmde terras of in de tuin, sta je direct in contact met de natuur en de dieren rondom de boerderij. ‘Ik ben in tijden niet meer zo productief geweest’ was onlangs één van de reacties. Dat is wat ik graag wil. Ik draag het bedrijfsleven een warm hart toe. Daarom gun ik iedereen bijvoorbeeld een productieve vergader- of heisessie, waarbij je mensen even weg zijn uit de comfortzone van kantoor.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.