Discover the finest spaces
Delen

Ook events mogelijk bij nieuwe bioscoop in historische Haarlemse Koepelgevangenis

De iconische Koepelgevangenis in Haarlem heropent binnenkort als multifunctioneel centrum met onder andere een boekwinkel, horeca, (co)werkplekken en bioscoop De FilmKoepel. Met maar liefst zes zalen en in totaal 600 stoelen kun je hier binnenkort niet alleen terecht voor een goede film, maar ook voor allerlei soorten events. De nieuwe bioscoop opent naar verwachting eind december.

De voormalige gevangenis waarin de FilmKoepel is gevestigd is een echt Haarlems landmark die al van ver te zien is. Het bijzondere gebouw werd tussen 1899 en 1901 gebouwd naar een ontwerp van architect Willem C. Metzelaar. In 2016 werd de gevangenis gesloten en gekocht door stichting Panopticon die de plannen voor het multifunctionele centrum ontwikkelde. Sinds 2020 wordt het gebouw gerenoveerd en herontwikkeld tot winkelruimte, horeca, studio, museum, het kantoor van werkplekaanbieder Cupola en bioscoop de FilmKoepel. “In onze zes zalen vertonen we straks de mooiste arthouse titels, het beste van Hollywood en alles daartussenin. Ook zullen er regelmatig filmfestivals en (voor)premières plaatsvinden en kunnen er verschillende soorten events georganiseerd worden”, vertelt Julien Staartjes van de FilmKoepel.

FilmKoepel

De zes ruime bioscoopzalen van de nieuwe Haarlemse bioscoop De FilmKoepel kunnen straks ook gebruikt worden voor onder andere presentaties, lezingen, seminars en congressen. Er zijn twee zalen met 150 stoelen en vier zalen met 100 stoelen. Verder is er een foyer waarin het ontvangst van je gasten plaats kan vinden en een bar waar vanuit het team van de FilmKoepel koffie, fris en alcoholische versnaperingen kan verzorgen.

De Koepel is een Rijksmonument en een van de landmarks van Haarlem. Dit duizelingwekkende bouwwerk uit het begin van de twintigste eeuw krijgt een nieuwe maatschappelijke en culturele bestemming met naast de bioscoop een veelvoud aan functies. Kortom: een hele bijzondere plek voor evenementen!”, aldus Julien. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.