Discover the finest spaces
Delen

Ontdekkingstocht Noordwijk ‘buiten gebaande paden’

Noordwijk Marketing organiseerde in april een event voor de Nederlandse evenementenbranche, met als thema ‘Get inspired and let’s celebrate!’, vanwege het 150-jarig bestaan van Noordwijk als badplaats. Een groep van 60 eventprofessionals ging op ontdekkingstocht door Noordwijk.

De dag begon voor de bezoekers in het vernieuwde restaurant van Alexander Hotel, DYLANS. Robert Bannink van Ratio Design presenteerde een nieuw concept, de Noordwijkse sprekers: een sprekersbureau waarin belangrijke en interessante Noordwijkse inwoners zijn verenigd. “Het beste van Noordwijk voor uw event in Noordwijk. En ook duurzaam, want de sprekers kunnen allemaal op de fiets komen”, aldus Bannink.

DYLANS alexanderhotel

[DYLANS opent op 3 mei haar deuren. Beeld: DYLANS Alexander Hotel]

Ontdekkingstocht

Na deze introductie was het tijd voor een ontdekkingstocht door Noordwijk. Er werden vier locaties bezocht, aan de hand van vier thema’s die voor Noordwijk belangrijk zijn: sport, innovatie, historie en natuur. Een van de locaties die werd bezocht was het Sportpark Duinwetering met daarbij het supporterscomplex van de plaatselijke voetbalvereniging VV Noordwijk. Deze beschikt over een aantal ruimtes die geschikt zijn voor zakelijke bijeenkomsten. Door de uitgebreide faciliteiten is het mogelijk om (inter)nationale topwedstrijden naar Noordwijk te halen. De twee sporthallen voldoen beide aan de Olympische normen.

Noordwijk beschikt over veel kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart, door de aanwezigheid van ESA-ESTEC en het bedrijventerrein Space Business Park. In het kader van innovatie werd daarom Decos bezocht, een papierloos en klimaatneutraal kantoor  in de vorm van een meteoriet. Decos biedt oplossingen voor duurzaam ondernemen. Binnen het thema historie mocht een bezoek aan het Atlantikwall Museum niet ontbreken. Het museum is ingericht in een reeks Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, met bijna een halve kilometer aan gangen. Uniek in Nederland en Europa en geheel onderhouden door vrijwilligers.

Marcel Verheggen - Duinwetering

[Sportpark Duinwetering. Foto: Marcel Verheggen]

De vierde inspirerende locatie was de Duinzaal van Staatsbosbeheer, middenin het natuurgebied Hollands Duin gelegen. Boswachter Mark Kras vertelde de gasten over de zakelijke mogelijkheden binnen het gebied, dat loopt van Wassenaar tot de top van Zuid-Holland. De ontdekkingstocht werd afgesloten met een netwerkborrel aan het zonovergoten strand in Breakers Beach House.

Huis ter Duin zon 021

[Breakers Beach House. Foto: Grand Hotel Huis ter Duin]

“De meeste mensen zijn wel bekend met de Noordwijkse vergader- en congreslocaties”, vertelde Sandra Nonhebel, productmanager zakelijke markt van Noordwijk Marketing. “Noordwijk kent congresfaciliteiten die een grote stad waardig zijn en daarnaast is de veelzijdigheid enorm. Het doel van deze bijeenkomst was om de gasten te inspireren en verder te laten kijken dan de gebaande paden. En dat is gelukt.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.