Discover the finest spaces
Delen

Online events: grote behoefte aan meer informatie van locaties

Na bijna een jaar vooral online vergaderen, bijpraten en vieren lijkt het erop dat online en hybride events een permanente plek hebben verworven in de evenementenwereld. Waar we geplande evenementen tijdens de eerste coronamaanden nog grotendeels doorschoven naar een nader te bepalen post-corona tijdperk, moest uiteindelijk zelfs de meest digibete eventorganisator eraan geloven. Van seminar naar webinar en van online beurs tot grootse (hybride) congressen – online is van alles mogelijk. Maar, zoals dat altijd gaat bij het betreden van nieuw terrein, er is ook nog veel onduidelijkheid. Dat blijkt uit een enquête onder 394 opdrachtgevers van meetings en event locaties (bron: High Profile Locaties). Drie interessante feiten uit dit onderzoek!

65% van de event organisatoren organiseert binnenkort (1e helft 2021) een online event

In 2020 organiseerde 61% van de deelnemers aan dit onderzoek een online event. De overige 39% heeft de overstap naar online nog even vooruit weten te schuiven. Redenen die hiervoor genoemd worden, variëren van: “Geen vraag naar”; “Gebrek aan inhouse kennis”; “We wachten tot we weer ‘live’ kunnen gaan”, of: “Onze doelgroep is niet zo van online evenementen”. In 2021 zegt maar liefst 65% van de deelnemers aan het onderzoek een online event te organiseren. Veelzeggend is het aantal dat in het afgelopen jaar géén online events gaf, maar dat nu wél gaat doen: 35%. En degenen die wel al van online hebben kunnen proeven, zijn over het algemeen om: 85% van hen heeft alweer een nieuw online event op de planning staan.

77% van de event organisatoren vindt dat locaties een opstelling voor online events standaard in het aanbod moeten opnemen

Het merendeel van de deelnemers aan het onderzoek is ervan overtuigd dat locaties moeten investeren in een (standaard) studio-opstelling en mogelijkheden voor online events. Als reden geven zij aan dat dit noodzakelijk is om nu het hoofd boven water te houden, maar ook voor de langere termijn om mee te gaan met de tijd. Want online, zo stellen veel deelnemers aan het onderzoek: “is een zeer waardevolle uitbreiding van events geworden en is niet meer weg te denken uit de branche.” De aanwezigheid van een studio opstelling bij een locatie zou voor velen “doorslag geven in het door laten gaan van het evenement, als alternatief of back-up optie.” Bovendien is er op veel kantoren geen ruimte om een goede studio in te richten. En: “straalt een evenementenlocatie professionaliteit uit”. Nog een voordeel: “Online is milieuvriendelijk en duurzaam, wat het verantwoord en passend bij huidige samenleving maakt.”

83% van de organisatoren zou graag online rondleidingen volgen bij locaties die mogelijkheden bieden voor online en/of hybride events

Vele tientallen locaties hebben inmiddels al studio’s ingericht om online events te kunnen hosten. Maar dat brengt een nieuw probleem met zich mee: want we weten inmiddels wel hoe de meeste locaties eruit zien tijdens een fysiek event, maar online is dat toch net even anders. Daarom geeft maar liefst 83% van de event organisatoren aan dat zij geïnteresseerd zijn in online rondleidingen bij locaties, zodat ze in een keer bij meerdere locaties kunnen zien hoe een online event overkomt. Zij willen tijdens deze rondleidingen met name antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe komt de sfeer over op beeld?
  • Welke techniek en ondersteuning is er op de locatie aanwezig?
  • Wat voor online evenementen hebben er al plaatsgevonden?
  • Wat zijn de kosten?
  • Van welke platformen en streamingdiensten maakt de locatie gebruik?

Doe mee aan de Open Locatiedag – Online & hybride events

Is dit herkenbaar? Gelukkig is er binnenkort een perfecte manier om bij meerdere locaties een online rondleiding te volgen én meteen een antwoord te krijgen op al deze vragen. De Open Locatiedag – Online en hybride events! Deze online open dag wordt georganiseerd door Locaties.nl en vindt plaats op 11 maart 2021. Ben je benieuwd welke locaties meedoen? Kijk op deze pagina voor het meest actuele aanbod en om je direct aan te melden voor de Open Locatiedag!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.