Discover the finest spaces
Delen

Omnisport Apeldoorn: naast olympisch succes nu ook zakelijke top(sport)locatie

Omnisport in Apeldoorn steekt imposant af tegen de blauwe herfstlucht. Vanuit een dj-booth klinkt upbeat muziek en een aantal breakdancers staan te draaien met ‘welkom’ borden. Na de Apeldoornse medailleregen in Tokyo – de stad werd daar immers de topsportstad van Nederland genoemd – is het nu tijd om de internationale markt te laten zien wat Apeldoorn het zakelijke verkeer kan bieden. De afgelopen maanden zijn er negen ruimten gerestyled in sportthema’s. Sportbelijningen op de vloeren en de interieur-elementen maken duidelijk dat je hier in een echte sportlocatie loopt. Elke trede op de trap vertelt hoeveel calorieën je verbrandt. 

Omnisport is onderdeel van het Libéma concern en bezit als accommodatie een A-status, wat inhoudt dat het de enige locatie in Nederland is die geschikt is voor het organiseren van wereld- en Europese kampioenschappen baanwielrennen, volleybal en indooratletiek. Het complex werd in 2008 geopend en is naast de sportfaciliteiten met de vele vergader- en congresmogelijkheden de grootste topsportaccommodatie van Noord-Oost Nederland.

Feestelijke heropening

Maanden werd er gewerkt aan de restyling. Zonder ontwerpbureau, want Omnisport werkt graag met de talenten die ze in huis hebben. Na een ontvangst in de nieuwe ‘kantine’ praat journalist Erik Dijkstra met verschillende gasten. Jeffrey Hoogland en Shanne Braspennicx zijn als echte Omnisport kindjes de grote verrassing van de avond. Beide wonnen gouden en zilveren medailles op de Spelen in Tokyo en het sportcomplex in Apeldoorn voelt voor hen echt als een tweede thuis.

Zakelijke opties in Omnisport

Een locatie als Omnisport ademt sport en dat is wat ze na de restyling ook wil uitstralen. Esmé Stoffelen, commercieel manager van Libéma vertelt dat Omnisport Apeldoorn dankzij de restyling tot 400 personen plenair kunnen ontvangen naast de (top)sportactiviteiten die dagelijks in het sportcomplex plaatsvinden. “Als thuis van onder andere de olympische baanwielrenploeg, Nederlands Kampioen volleybal Dynamo en de atletiekunie heeft Omnisport een grote aantrekkingskracht voor sportpubliek, maar ook voor de zakelijke markt. Door de investering in een nieuwe congresfaciliteit kunnen we nu in de behoefte voorzien van die zakelijke markt. Vanuit alle ruimte van de congresfaciliteit heb je zicht op de topsportactiviteiten, wat het een unieke locatie maakt.”

Er zijn verschillende congresfaciliteiten toegevoegd, denk daarbij aan audiovisuele middelen zoals Lcd-schermen, geluidssets en verlichting, maar ook nieuw ontvangst- en vergadermeubilair en minitribunes om toe te voegen aan plenaire sessies. “We hebben de ruimten gerestyled waardoor ze beter bij het sportthema van Omnisport passen,” vertelt Esmé. “Daarbij hebben we doorgangen gecreëerd waardoor we ruimten op een betere manier kunnen combineren.” De sportvibe voel je overal in het pand en dat komt niet alleen door de details. “Er is gedacht aan verschillende gebruikers. Bezoekers van congressen en bezoekers van grote sportwedstrijden, maar ook aan de sporters zelf. Iedereen komt op verschillende en gelijktijdige momenten samen.” De kans dat je tijdens een evenement ook topsporters in actie ziet, is groot. De zalen zijn groot en voor iedereen toegankelijk.

Met de restyling zijn alle zakelijke evenementen mogelijk. “De locatie met de diverse ruimten zijn geschikt voor congressen, vergaderingen en (vak)beurzen in een unieke setting. De congresruimten zijn overzien van standaard meubilair en aankleding,” vertelt Esmé. “Vanuit je meeting uitkijken op de wielerbaan is hier just another day at the office!” Naast die mogelijkheden was er al van alles mogelijk. Grotere congressen en beurzen kunnen plaatsvinden op het middenterrein. Hier ben je volledig omringd door de wielerbaan waar de Nederlandse top haar prestaties levert. “Dat geeft een speciale dimensie aan iedere bijeenkomst!”

Topsportontbijt of Apeldoorntje?

Qua catering is er op een locatie als Omnisport van alles mogelijk. “Van een stevig ontbijt voor de vroege vogels, een warm welkom met koffie of een overheerlijk Apeldoorntje, die ontwikkeld is door de plaatselijke bakker, tot een uitgebreide gezonde lunch of een luxe diner om de dag mee af te sluiten,” vertelt Esmé. “Omnisport heeft ervaring met diverse soorten catering. We begonnen de middag met een gezonde smoothie en aan het einde van de middag stonden de koks klaar met een gezond diner. Is alleen hier dan topsport? Nee hoor, uiteindelijk komen ook de glazen bubbels en gefrituurde garnalen voorbij. Het blijft tenslotte een feestelijke opening!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.