Discover the finest spaces
Delen

OCEANDIVA breidt uit met schip in Londen

Evenementenlocatie OCEANDIVA breidt haar activiteiten uit naar Londen. Dat maakt het bedrijf deze week bekend. OCEANDIVA is al jaren met twee schepen actief in de Benelux en Duitsland, wat het een populaire locatie maakt voor internationale roadshows en congressen. Vanaf 2019 is het dus ook mogelijk om je event op OCEANDIVA over de Theems te laten varen. Om dit mogelijk te maken wordt de vloot uitgebreid met een nieuw schip.

In West-Europa is OCEANDIVA actief op de groeiende markt van event-marketing en live-communicatie. Roadshows, lanceringen van nieuwe producten, congressen en tal van andere exclusieve topevents worden op de huidige twee schepen van OCEANDIVA op locatie georganiseerd. Het bedrijf heeft de crisis goed doorstaan door op tijd de activiteiten te verbreden naar Duitsland, en is nu klaar voor een nieuwe, spannende stap.

Kansen op Britse markt

Eén Oceandiva-schip zal de oversteek maken om op de Theems evenementen te kunnen faciliteren. Naast de huidige schepen, de Oceandiva Original (max. 1500 gasten) en Oceandiva Futura (max. 600 gasten), wordt daarom een uitbreiding van de vloot voorbereid. Voor oprichter en eigenaar van Oceandiva Edwin Petersen is de oversteek naar Londen een belangrijke stap in de 15-jarige historie van zijn bedrijf. Hij ziet in de Britse markt, ondanks de Brexit, grote kansen op het gebied van topevents die door grote bedrijven worden georganiseerd.

Drie jaar lang werd er gewerkt aan de oversteek naar Londen. Petersen: “Ons concept is uitermate geschikt voor een metropool als Londen. Ondanks de Brexit is the City een bruisende wereldstad aan de rivier de Theems. We ontdekten dat een vergelijkbaar concept daar niet bestaat en Londen het bovendien zou toejuichen als we de oversteek zouden maken. Ik had enige scepsis verwacht van de havenautoriteiten, maar Londen wil ons zelfs helpen met de faciliteiten.”

Edwin Petersen OCEANDIVA
Edwin Petersen bij zijn twee huidige schepen

Gevestigde topcateraar

Met een Britse topcateraar is inmiddels een samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze partij neemt de dagelijkse exploitatie voor haar rekening. Uiteraard binnen het concept van Oceandiva. Petersen noemt het een vorm van franchise met deze gevestigde partner die overigens ruime ervaring heeft met grote gala’s, award-evenementen en charity-avonden. Volgens Petersen is het ‘mobiele’ concept op het water van Oceandiva ook kansrijk op andere plekken in de wereld, zoals in Zuid-Frankijk of tijdens bijvoorbeeld sportevenementen, zoals Formule 1-races.

Om de groei financieel mogelijk te maken, zocht Petersen contact met NPEX, het platform voor groeifinanciering in Nederland. Oceandiva geeft voor maximaal €2 miljoen aan obligaties uit, dat gebruikt zal worden om entree in Londen voor te bereiden en de vloot uit te breiden. Begin 2019 moet de start in Londen zijn beslag krijgen. De belegger die obligaties Oceandiva koopt, ontvangt maandelijks de rente en na zes jaar wordt de lening afgelost.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.