Discover the finest spaces
Delen

NXTMICE Re-Invent: het is tijd voor verandering in de branche

Nu we langzaam uit de coronacrisis kruipen, kunnen er weer meetings en events gepland worden. Super nieuws, maar of dat op de oude manier gaat gebeuren? Als het aan Postillion Hotels ligt niet. Tijdens het eerste 1,5 meter event in juni 2020 en het laatste NXTMICE * Re-Invent op 30 juni kwam naar voren dat alles anders kan en moet. Naar aanleiding van het laatste evenement schreven ze een whitepaper met de belangrijkste bevindingen.

Een plenaire start, gevolgd door een keynote speaker en een borrel. Of ‘de directeur moet de opening verzorgen’ en ‘je krijgt na afloop een goodbag met flyers en pennen’. Een greep uit een aantal clichés die je vast bekend in de oren zullen klinken. NXTMICE is er voor en door de branche. Begin vorig jaar besloot Postillion Hotels dat het tijd is voor verandering. Tijdens NXTMICE * Re-Invent werden 161 aanwezigen uitgedaagd om te ontdekken waar zij nou echt voor staan. Boodschap van de dag: durf out of the box te denken en zeg vaarwel tegen clichés.

Inzichten

NXTMICE komt met een aantal belangrijke inzichten. Ten eerste is de guest experience leidend in alle keuzes. Bijna 60% van de ondervraagden noemt een perfecte beleving voor de deelnemers het belangrijkste element bij een event. In de Kamer van de Heilige Huisjes werden de deelnemers gevraagd om clichés van de muur te schieten om zo afscheid te nemen van de oude manier van organiseren. In de Kamer van de Sterke Inhoud ontdekten de aanwezigen dat een keynote speaker echt niet altijd nog is om een event inhoud te geven. De kennis zit namelijk grotendeels in onszelf. Aanvullend kiest 77 procent van de deelnemers er ook voor om onderling aan de slag te gaan, al dan niet voorafgaand door een introductie van een expert. Bijna iedereen gaf aan dat zij hulp willen vragen binnen hun eigen netwerk bij het organiseren van event.

Na een heftige periode, met veel onzekerheden, stonden de deelnemers van NXTMICE Re * Invent stil bij hoe de branche weer in beweging moet (en willen) komen. Uit het onderzoek blijkt dat de branche klaar is voor veranderingen. ‘Durf om weer relevant te zijn’, ‘groei door ervaringen te delen’ en ‘ontwerp vanuit de impact die je wil bereiken’.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.