Discover the finest spaces
Delen

NUtrecht nieuw initiatief voor cultuur, evenementen en ondernemers

De locatie NUtrecht, gevestigd aan CAB-rondom 90 (direct naast Station Utrecht Zuilen) is vanaf nu geopend voor culturele, creatieve, maatschappelijke en educatieve evenementen en bijeenkomsten.

Leren, leven en werken
Met de nieuwe omgevingsvergunning is er een startsignaal gegeven voor de toekomst van NUtrecht. Als een plek waar educatieve bijeenkomsten hand in hand gaan met culturele conferenties, culinaire avonturen en werkplekken voor creatieve ondernemers wordt NUtrecht een plek waar leren, leven en werken op een bijzondere manier samen komen.

Startersdorp
De vele mogelijkheden in NUtrecht worden in de toekomst verder uitgebreid. Zo wordt er hard gewerkt aan een nog grotere capaciteit en zijn er vergevorderde plannen voor een startersdorp voor beginnende ondernemers. De evenementenorganisatie in NUtrecht wordt geëxploiteerd door Vers Vermaak, in samenwerking met Stichting Nucultuur.

“NUtrecht is een plek waar ondernemers hun dromen kunnen najagen.”

 

Dromen najagen
“NUtrecht is een plek waar ik trots op ben”, aldus Initiatiefnemer Ad de Jong. “Ruim vier jaar geleden hebben we dit mooie pand van de NS betrokken en stukje bij beetje hebben we kunnen bouwen aan NUtrecht. De eerste verdieping zit nu helemaal vol met bedrijfjes en collectieven van ondernemers en de plannen voor het startersdorp voor beginnende ondernemers liggen bijna klaar.”

André Malotaux van Vers Vermaak vult aan: “NUtrecht is een plek waar ondernemers hun dromen kunnen najagen. Ik denk dat er in vergelijking met een aantal jaren terug, veel meer het idee is dat we iets moeten maken van de stad. NUtrecht biedt hiervoor de ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk.”

Evenementen in NUtrecht
Naast het restaurant MAAL TIEN telt NUtrecht nog vier andere ruimtes: de Entreehal (380m2), de Lobby (280m2), de Blackbox (600m2) en de Pilothal (681m2). Ieder met een industriële en rauwe uitstraling.

Er zijn inmiddels verschillende evenementen in NUtrecht georganiseerd, waaronder het urban culture festival Utregse Unie, SEDay 2014 en de CZ Labs Dream Tour.

Meer informatie is te vinden op de NUtrecht website.

[foto’s: Julia Bendeler / Anna van Kooij]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.