Discover the finest spaces
Delen

Nu ook events bij creatieve broedplaats MACA dankzij samenwerking LOADS.amsterdam

Moving Arts Center Amsterdam (MACA) en buurman LOADS.amsterdam hebben de handen ineen geslagen. Hierdoor kunnen er nu bij MACA ook allerlei soorten events tot tweehonderd personen georganiseerd worden. LOADS neemt de operationele taken op zich als het gaat om verhuur en evenementen, zodat MACA zich kan richten op het verder uitbouwen van deze creatieve broedplaats. MACA is een filmatelier, podium en talentlab waar opkomende en gearriveerde audiovisuele makers en videokunstenaars kunnen ontwikkelen, maken, uitwisselen, ontmoeten en tonen. De broedplaats is gevestigd aan de Ms. Van Riemsdijkweg en beschikt ook over flexwerkplekken, kantoor- en studiofaciliteiten en een grote presentatieruimte. 

Maartje Schenkels van LOADS.amsterdam is enthousiast over de samenwerking: “Zowel MACA als LOADS staat voor creatieve werkplekken en community-building op de NDSM-werf. MACA stelde voor om samen te werken en de krachten te bundelen. Als operationele partner neemt LOADS.amsterdam de verhuur en evenementen op zich, waardoor MACA het platform krijgt dat het verdient voor film en audiovisuele makers, producenten, programmeurs en (workshop)hosts. Ons LOADS-team heeft ervaring op het gebied van organisatie en communicatie en het bestuur van stichting MACA biedt een geweldig netwerk binnen de industrie. Samen bundelen we onze krachten. Er is bij beide partijen groot enthousiasme over de mogelijkheden die hieruit zullen voortvloeien.”

MACA

MACA is te vinden in een oude scheepsloods op de NDSM-werf. Sinds de opening in oktober 2021 heeft MACA in haar grote cinema/eventruimte verschillende events gehost zoals: de afstudeershow van Master of Film (AHK), de AV-performance Time Space, het Fiber Festival, de première van de documentaire ‘Patta For Life’ en een installatieperformance door Mint Park.
De cinema/eventruimte van MACA is multifunctioneel en heeft een industriële uitstraling. Ideaal voor events tot tweehonderd personen. Er is een groot filmscherm van vier bij zeven meter met daarbij een bioscoopprojector en een tribune. De ruimte kan daardoor gebruikt worden om films te kijken, maar ook voor bijvoorbeeld viewings, presentaties en workshops of andere events waarbij een filmscherm en zitplekken nodig zijn. Daarnaast is de ruimte groot genoeg voor exposities of installaties en kan er geborreld worden bij de bar.

Bij workshops of vergaderingen in MACA worden koffie/thee en koekjes aangeboden, maar gebruikers kunnen natuurlijk al hun wensen kenbaar maken. Zo is full-service-catering met host bijvoorbeeld ook mogelijk. Naast de grote cinema/eventruimte biedt MACA ook flexibele en vaste werkplekken aan. Daarnaast zijn er nog vier andere verhuurbare ruimtes. De ‘Studio’ (80m2) is een grote open ruimte geschikt voor bijvoorbeeld kleine bijeenkomsten, workshops, trainingen, castings en repetities. Ook is er een vergader/workshopruimte met een grote tafel voor 15 personen en een verrijdbaar scherm.
Momenteel wordt er gewerkt aan de realisatie van de ‘Blackbox’ die onder meer gebruikt kan worden voor het produceren van podcasts en (gaming)livestreams. Sinds kort is er ook een kleine ruimte (16m2) beschikbaar met een prachtig uitzicht over het IJ die prima geschikt is als bijvoorbeeld tijdelijk productiekantoor voor een klein team.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.