Discover the finest spaces
Delen

Noordwijk blikt zeer tevreden terug op nucleaire top (NSS)

In een bomvolle Kloosterkerk blikte een aantal belangrijke hoofdrolspelers van de NSS in Noordwijk terug op een bewogen en historische week. De presentaties waren van Burgemeester Jan Pieter Lokker, Robin van der Schuyt (Van Der Linde Catering), Stephan Stokkermans (Grand Hotel Huis ter Duin) en Jaap Liethof (Hotels van Oranje). Aansluitend vond een netwerkborrel plaats onder zomerse omstandigheden in Beachclub Bries. Hier werden nog meer NSS verhalen met elkaar gedeeld.

Koken met geheimhouding in een beveiligde zone
Robin Schuyt, Commercieel Directeur van Van Der Linde catering onthulde de geheimen rondom de aanbesteding van de volledige catering van de NSS: het offertetraject, het voorproeven en waarom zij uiteindelijk de uitvoerende partij geworden zijn. ”Door de inzet van een beroemde Hollandse topkok Jonnie Boer, in combinatie met verrassende recepten en een goede prijs-kwaliteit verhouding mochten wij deze bijzonder opdracht vervullen. Een mooie en bijzondere uitdaging. Vooral omdat we moesten werken onder grote druk met een geheimhoudingsplicht in een beveiligde zone. Dit was echt topsport. Het was pieken op het juiste moment. En dat hebben we gedaan. Ik ben met name heel trots op de prestaties van het personeel.”

Het sprookje van Huis ter Duin
Stephan Stokkermans, directeur van Grand Hotel Huis ter Duin presenteerde zijn verhaal als ‘Het sprookje van Huis ter Duin’. Al sinds de zomer van 2013 was bekend dat de Amerikaanse delegatie naar zijn hotel kwam. Het totale hotel werd voor 4 nachten exclusief afgenomen door de Amerikanen. Stokkermans: ”Ook al zijn we wel wat gewend met beroemdheden, een NATO bijeenkomst en andere belangrijke gasten… gastheer mogen zijn van een regerende Amerikaanse president was een sprookje. Een geweldige operatie die een behoorlijk impact heeft gehad op onze organisatie. Met name omdat de Amerikanen overal meekijken, uitvoerig screenen en geen enkel risico nemen. Het was op een gegeven moment de kunst om baas in eigen hotel te blijven”. De zaal hing aan de lippen van Stokkermans maar echte ‘sappige’ details werden niet door de hotelier onthuld. Glimlachend vertelde hij: “Geheimhouding is het grootste goed van een hotelier. Iedere gast heeft wel iets bijzonders, maar dat verklappen we uiteraard nooit.”

“Ik ga u daarom helaas niet vertellen of Obama van M&M’s houdt en zo ja van welke kleur.”

 

Het was een feestje
De Hotels van Oranje hadden de andere grote wereldleider te gast: de Chinese Xi Jinping met delegatie. Daarom startte een uitgebreide verbouwing om onder meer 24 luxe suites te creëren. Ook moest het hotel -in verband met de wok-wensen van de Chinezen- gasbranders installeren en werd Chinese televisie op de kamers beschikbaar gesteld. Jaap Liethof presenteerde zijn verhaal met een grote glimlach en informeerde de zaal over Chinese gewoontes en het prettig zakendoen met China. Liethof: “Een ervaring om nooit meer te vergeten. Het is allemaal super verlopen. Op een hele leuke manier, ook voor het personeel. Kortom het was een feestje!”

Verrast door kamer vol Chinese cadeautjes
Naast China’s President Xi Jinping en zijn echtgenote Peng Liyuan waren ook Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aanwezig in verband met het staatsbezoek. Aansluitend vond op zondag het Sino Dutch Economic Forum plaats. Ook hier kwam een ongekend omvangrijk gezelschap hoogwaardigheidsbekleders. Drie staatshoofden bezochten Noordwijk voor een bilateraal gesprek met Xi Jinping: namelijk Finlands President Sauli Niinistö, de President van de Republiek Korea Park Geun-hye en Kazachstans President Nursultan Nazarbayev. Ook de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, de heer Ban Ki-moon, had een ontmoeting met de Chinese president. Liethof: “Wij zorgden in een recordtijd voor de juiste kamers met de juiste vlaggen en de juiste catering. Na afloop werden we verrast door een kamer vol met prachtige Chinese cadeautjes die je niet snel zult vinden bij de Xenos.”

Noordwijk ideale uitvalsbasis
De Noordwijkse burgemeester Lokker ging in op de impact die de NSS heeft gehad op de badplaats, de bevolking en de operatie binnen de gemeente. Tom van Dijk, directeur van Noordwijk Marketing, gaf aan waarom de twee belangrijkste delegaties logischer wijs hebben gekozen voor Noordwijk als uitvalsbasis. “Onze badplaats is door haar ligging aan de kust zeer goed te beveiligen. Daarnaast heeft Noordwijk de ideale ligging ten opzichte van Schiphol en Den Haag. Ook zijn wij een ervaren en gastvrije congresplaats, de nummer 2 van Nederland met meer dan 250 internationale congressen op jaarbasis.”

Naast de twee delegatiehotels deden ook andere hotels goede zaken. Zo was NH Leeuwenhorst compleet gevuld met gasten en de hele week de uitvalsbasis voor de Amerikaanse pers: zo´n 150 persmensen waren aanwezig, waaronder de Amerikaanse NBC, CNN, FOX en ABC. Het Radisson Blu Palace Hotel was eveneens gevuld met NSS gasten en daarnaast het Noordwijkse steunpunt van politiemensen afkomstig uit heel Nederland.

Fotografie: Marcel Verheggen

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.