Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe zaal Spant! in vijf minuten omgebouwd

Afgelopen vrijdag 11 september werd de volledig gerenoveerde middenzaal van Spant! officieel geopend. Genodigden ondervonden hoe de theaterzaal met tribune in slechts 5 minuten werd omgebouwd naar een vlakke vloer zaal met horeca elementen. 

Algemeen directeur Paul Haighton opende het programma. Hij vertelde dat de vernieuwde zaal met de luxe stoelen in capaciteit is gegroeid van 220 naar 275 zitplaatsen. De zaal is voorzien van een technisch zeer geavanceerde tribune waarmee de ombouw naar vlakke vloer in zeer korte tijd plaats vindt. Daarnaast heeft de zaal nieuwe verlichting, een nieuwe geluidsinstallatie en nieuwe luchtbehandeling en airconditioning.

[box title=”podium twee is na de vernieuwing voorzien van:” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”no” width=”1″ el_position=”first”]

• Nieuwe inklapbare tribune
• Nieuwe theaterverlichting
• Nieuwe geluidsinstallatie
• Nieuwe inrichting d.m.v. wanddecoratie en sfeerverlichting
• Nieuwe luchtbehandeling en airconditioning
• Ringleiding
• Extra minder valide plaatsen
[/box]

In enkele minuten ombouwen

De duurzaamheidsambitie van Spant heeft een grote rol gespeeld bij de verbouwing. “Er werd geïnvesteerd in LED-verlichting en warmte terugwin installaties. Ook is de leverancier van de stoelen JEZET, een van de meest duurzame stoelen/tribune leveranciers.”

In het pauzemoment daarna kon het publiek vanaf het horecaplein op grote schermen meekijken hoe de middenzaal in enkele minuten omgebouwd werd tot vlakke vloer ruimte. Hiermee is het mogelijk om tijdens een bijeenkomst te variëren in de beleving die een organisatie of een artiest in de zaal voor het publiek wil bewerkstelligen.

Spant Bussum

Foto: Tijdens de demonstratie bouwde men in vijf minuten de zaal om. Van theaterzaal (linksboven) naar zaal met platte vloer met statafels (rechtsonder).

Verbouwing in 2016 

Haighton kondigde aan dat de verbouwing van podium twee is onderdeel van een groter renovatieplan: de volledige renovatie van de benedenverdieping van Spant! in de zomer van 2016. Daarin zal onder andere voor het restaurant daglicht vanaf de straat worden gerealiseerd.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.