Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe toekomst voor Felix Meritis in Amsterdam

Het monumentale pand Felix Meritis in Amsterdam krijgt een nieuwe bestemming. Amerborgh International NV, de beheermaatschappij van ondernemer en filantroop Alex Mulder, is de nieuwe eigenaar en exploitant van Felix Meritis. De Nieuwe Liefde, een aan Amerborgh gelieerd centrum voor debat en bezinning in Amsterdam, speelt in de programmering van het nieuwe Felix Meritis een hoofdrol.

Huiskamer van Amsterdam
De ambitie is in 2016 – na een grondige renovatie – een cultuurhuis te openen dat aanvoelt als de ‘huiskamer van Amsterdam’. Op de agenda komen publieksprogramma’s voor een breed publiek binnen alle genres van cultuur en kunst. Daarnaast biedt het hernieuwde Felix Meritis mogelijkheden voor horeca-activiteiten en is er alle ruimte voor zakelijke en particuliere evenementen.

“De ambitie is in 2016 een cultuurhuis te openen dat aanvoelt als de ‘huiskamer van Amsterdam.”

 

Vijf huizen
Naar analogie van de oorspronkelijke vijf departementen van Felix Meritis zal de beoogde programmering verdeeld zijn over vijf ‘huizen’: het huis van de wereld, het woord, de ziel, de wijsheid en de kunst. Felix Meritis moet voor organisaties en particulieren die een bijzondere en betekenisvolle locatie zoeken voor uiteenlopende evenementen dé plek in Amsterdam zijn.

Dagelijkse Amsterdamse leven
Het meer dan twee eeuwen oude pand ligt aan de Keizersgracht, midden in het hart van Amsterdam. Vanuit deze locatie zal Felix Meritis weer een centrale rol gaan vervullen in het dagelijks leven van de hoofdstad. Het vroegere Huis van de Burger – wordt weer een plek van iedereen, op elk moment van de dag. “Wij verheugen ons op de kennismaking met onze nieuwe buurtgenoten en hopen dat Felix Meritis ook voor hen weer een plek wordt waar Amsterdammers elkaar ontmoeten en inspireren”, aldus woordvoerders van Amerborgh en De Nieuwe Liefde.

Amerborgh investeert en participeert in veelbelovende (jonge) ondernemingen, vastgoedontwikkeling en activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en entertainment.

[Foto: Thomas Schlijper, Felix Meritis]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.